thuis kantoor

In welke ruimtes kun je het beste led panelen gebruiken?


Ondanks dat je bij led panelen misschien eerder denkt aan zakelijke omgevingen, zoals kantoren of winkels, kun je ze ook prima in je woonhuis gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld helemaal geen systeemplafond nodig om de led lampen op te hangen (want je kunt ze ook gewoon opbouwen op het plafond) en komen ze in vele ruimtes zeer goed van pas. Maar in welke ruimtes kun je led panelen nu het beste gebruiken?

Led panelen in je thuiskantoor

Led panelen hebben een hoge lichtintensiteit. Dit zorgt ervoor dat er dus relatief veel en extra heldere verlichting uit de lampen komt. Ideaal voor in je thuiskantoor, zodat je alle papieren en andere belangrijke dingen op je bureau goed kunt blijven zien, ook als het buiten donker wordt. Bovendien heb je met led panelen ook weinig last van schaduwen op het computerscherm. Nog een voordeel van deze lampen is dat ze door de hoge lichtintensiteit zorgen dat je altijd gefocust en geconcentreerd blijft, iets wat lampen met een lage lichtintensiteit juist ondermijnen. 

Led panelen onder je keukenkastje

Omdat led panelen plat zijn, zijn ze perfect onder je keukenkastje te monteren. Ga bijvoorbeeld voor de kleinere 30×60 led panelen, die vaak precies onder alle kastjes passen. Ook in de keuken komt de hoge lichtintensiteit van de led panelen bovendien weer van pas: zodat je bijvoorbeeld precies ziet wat je allemaal op het aanrechtblad aan het doen bent en ook in het donker goed kunt blijven koken. 

Led panelen in de schuur of de garage

Led panelen zijn vaak stevig en vochtbestendig. Dit is perfect voor bijvoorbeeld de schuur of de garage, omdat de luchtvochtigheid hier meestal erg hoog is. Hier moet een lamp dus wel goed tegen bestand zijn. Ook is led verlichting goed bestand tegen schokken en trillingen en zal dit soort lampen dus niet snel kapotgaan, ook onder zware omstandigheden niet.

Led panelen in het washok of de slaapkamer

Tot slot komen led panelen ook in het washok of de slaapkamer goed van pas. Led panelen hebben namelijk meestal een hoge CRI-waarde. Dit betekent dat deze lampen kleuren van spullen (zoals kleding) zeer waarheidsgetrouw weergeven. Hoe lager de CRI-waarde is, hoe minder natuurgetrouw kleuren eruitzien. Wil je dus zeker weten dat je de was wel goed scheidt en wel de juiste spijkerbroek uit de kast trekt? Dan is het handig om voor led lampen met een hoge CRI-waarde te gaan, zoals led panelen.

Dat je led panelen alleen op kantoor of in een andere professionele ruimte kunt gebruiken, is dus een fabel. Gebruik ze in je keuken, thuiskantoor, washok, slaapkamer, schuur of garage en profiteer van alle voordelen van de led lampen. 

You may also like

Comments are closed here.