Houdt een afgesloten kruipruimte insecten en knaagdieren buiten?
Er is een discussie gaande over de vraag of het inkapselen van een kruipruimte zal helpen voorkomen dat insecten en knaagdieren een huis binnendringen. Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen zeggen dat het niet veel uitmaakt. Wat is waar?
In dit artikel kijken we of een ingekapselde kruipruimte problemen met insecten en knaagdieren zal helpen elimineren. We zullen ook enkele van de voor- en nadelen van afsluiten bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of het al dan niet geschikt voor jou is.
Een afgesloten kruipruimte zal insecten en knaagdieren afschrikken, maar zal ze niet volledig stoppen. Als er bijvoorbeeld scheuren of gaten in de vloer zitten, kunnen ze toch het huis binnendringen. Inkapseling maakt het echter veel moeilijker voor hen om binnen te komen en ook gemakkelijker om indringers te herkennen.
Wat is inkapseling en de rol ervan bij ongediertepreventie?
Inkapseling is het afsluiten van de kruipruimte zodat deze volledig omsloten is. Je kunt dit met verschillende materialen doen, maar polyethyleen platen en isolatie van spuitschuim zijn de meest voorkomende. Zodra de kruipruimte is ingekapseld, zullen insecten en knaagdieren het veel moeilijker hebben om binnen te komen. Ze zullen ook gemakkelijker te herkennen zijn als ze erin slagen binnen te komen, omdat ze zich nergens kunnen verstoppen.
Inkapseling is echter misschien niet de beste manier om insecten en knaagdieren in huis te voorkomen. Ze kunnen nog steeds binnenkomen via kanalen en andere gaten, dus het is van essentieel belang om mogelijke toegangspunten af te dichten. Hoe dan ook, inkapseling is een goede optie als je op zoek bent naar een extra beschermingslaag.
Hoe werkt het afsluiten?
Inkapseling is ontworpen om vocht weg te houden van de fundering van een huis. Het sluit de kruipruimte af, zodat de buitenlucht niet naar binnen kan. Deze eigenschap is belangrijk omdat vocht een van de belangrijkste attracties is voor insecten en knaagdieren. En over houtrot en andere dure waterschade hoef je je geen zorgen te maken.
Als een kruipruimte is ingekapseld, zal het voor insecten en knaagdieren veel moeilijker zijn om binnen te komen. Ze zullen het vocht nog steeds kunnen ruiken, maar ze zullen er niet bij kunnen, wat de meesten ervan zal weerhouden zelfs bij jou thuis te komen. Er zijn twee hoofdtypen van inkapseling: gedeeltelijk en volledig.
- Gedeeltelijke inkapseling is wanneer je de kruipruimte afsluit maar enkele ventilatieopeningen open laat. Bij volledige inkapseling sluit je de kruipruimte volledig af zodat er geen lucht in of uit kan.
- Volledige inkapseling is de effectievere optie, maar het is ook duurder. Als je een klein budget hebt, kan gedeeltelijke inkapseling nog steeds werken.
De voor- en nadelen van inkapseling
Er zijn zowel voor- als nadelen aan het inkapselen van uw kruipruimte. Laten we een paar van de belangrijkste bekijken:
Voordelen:
Insecten en knaagdieren afschrikken
Zoals we hebben gezien, maakt inkapseling het veel moeilijker voor insecten en knaagdieren om je huis binnen te dringen. Als je last hebt van ongedierte, kan dit een enorme opluchting zijn. Ongedierte als muizen en kakkerlakken zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook ziektes overbrengen. Het is dus goed voor je gemoedstoestand en ook goed voor je gezondheid om ze te weren.
Het huis beschermen tegen vocht
Inkapseling helpt ook om het huis tegen vocht te beschermen. Dit is belangrijk omdat overtollig vocht tot verschillende problemen kan leiden, zoals schimmelgroei en houtrot. Dus inkapseling is een goede optie als je je zorgen maakt over vochtschade.
Je bespaart geld op de energierekening
Een van de belangrijkste voordelen van inkapseling is dat het je geld bespaart op de energierekening. Deze besparing komt doordat het afdichten van de kruipruimte de woning energiezuiniger maakt. Je kunt zelfs tot 20% besparen op de kosten voor verwarming en koeling.
Nadelen:
Het is niet onfeilbaar
Zoals we al zeiden, zal inkapseling niet volledig voorkomen dat insecten en knaagdieren een huis binnendringen. Ze kunnen nog steeds binnenkomen via kanalen en andere openingen. Dus als je je zorgen maakt over ongedierte, moet je nog steeds aanvullende voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het afdichten van mogelijke toegangspunten.
Het is duur
Een ander nadeel van een ingekapselde kruipruimte is dat het duur kan zijn. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte en het type inkapseling dat je kiest. Maar over het algemeen kun je verwachten dat je enkele duizenden euro’s betaalt.
Als je eenmaal een systeem hebt gekozen, moet je het installeren. Nogmaals, dit kan het beste door een professional worden gedaan, omdat het behoorlijk uitdagend kan zijn om het zelf te doen als je nieuw bent met doe-het-zelf isolatie.
Comments are closed here.