badkamer renovatie

Hoeveel kost een badkamer renovatie?


Omdat badkamers een van de meest gebruikte kamers in een huis zijn, hebben ze regelmatig onderhoud en soms een volledige renovatie nodig. Over het algemeen kun je zeggen dat je tussen 5% en 10% van de waarde van je huis moet budgetteren voor een badkamerrenovatie. Dat is echter geen standaard regel, want het hangt natuurlijk af welke hardware je wil en wat je eventueel zelf kunt doen aan die verbouwing. Hieronder kijken we naar wat kost een badkamer.

Gemiddeld kost een badkamerrenovatie ongeveer 10.000 euro. Echter: de meest budgetvriendelijke verbouwing kan worden gedaan voor 2.500 euro, terwijl high-end projecten meer dan 30.000 euro kunnen kosten. De kosten zullen variëren afhankelijk van de omvang, aankopen en wat je zelf kunt doen.

Wat zijn de kosten van een badkamerrenovatie?

De grootte van de kamer, de lay out, het aantal armaturen en de materiaalkwaliteit hebben allemaal invloed op de uiteindelijke prijs van een badkamerrenovatie. Armaturen en vloeren moeten elk ongeveer 15% van het totale budget uitmaken, terwijl het schilderen minder moet zijn dan ongeveer 5%. Geef prioriteit aan jouw wensen en gebruik vervolgens geschatte prijzen om te kiezen wat je wil uitgeven, of juist wil besparen.

Douche

De kosten van een nieuwe douche kunnen variëren van 500 tot 5.000 euro, wat een relatief uiteenlopende prijs is. Het hangt af van welke functies je kiest en van welk materiaal de douche is gemaakt. Douches met stenen vloeren en geïntegreerde stoelen zijn duurder dan kleine basic douches.

Werkbladen

Houd bij het kiezen van het type werkblad dat je in de badkamer wilt installeren rekening met je behoeften. Badkamers zijn drukbezochte ruimtes, maar ze hebben vaak niet hetzelfde niveau van duurzaamheid nodig als aanrechtbladen in de keuken. Laminaat werkbladen zijn een veel voorkomende keuze vanwege hun lage kosten en eenvoudige installatie.

Kasten

Elke fabrikant heeft kasten met verschillende prijskaartjes, dus kijk goed rond. Zelf kasten installeren is niet het beste idee, omdat het duur kan zijn om fouten later op te moeten lossen. Overweeg een aannemer in te huren om je te helpen de klus te klaren.

Toilet

Zowel de materiaalkosten als het installeren van een toilet zijn laag in vergelijking met andere kosten die bij een verbouwing komen kijken. Basis toiletten gaan voor ongeveer 800 euro, terwijl high-end, slanke modellen tot 8.000 euro kunnen kosten.

Vloer

De kosten voor het vernieuwen van de badkamervloer zijn afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Linoleum is de meest budgetvriendelijke vloer optie voor een gemiddelde badkamer. Houten vloeren kunnen aanzienlijk hoger zijn. Overweeg dan ook goed voor welke look je gaat wanneer je beslist welke je in jouw vernieuwde badkamer wil gebruiken.

Verf

Verf is een van de minst dure onderdelen van een verbouwing, maar het kan het grootste verschil maken in de manier waarop de kamer eruitziet. Het schilderen van je badkamer kun je zelf doen, wat je een hoop geld bespaart… en tijd, want tegenwoordig is er door de krappe arbeidsmarkt een lange wachttijd voor verfklussen!

Loodgieter

In tegenstelling tot schilderen, moet het aanleggen van water en leidingen worden overgelaten aan loodgieters. Sanitair is duur, en dus is het de moeite waard om het op de juiste manier te laten doen. Daarnaast wil je niet dat zaken verkeerd worden aangesloten, wat later voor extra kosten kan zorgen!

Arbeidskosten badkamer verbouwen

Je kunt besluiten om sommige van deze elementen zelf te installeren, maar bepaalde projecten, zoals sanitair, moeten aan een professional worden overgelaten. De installatiekosten lopen sterk uiteen, maar over het algemeen geldt dat hoe duurder jouw armatuur of materiaal is, hoe meer aannemers in rekening zullen brengen om het te installeren!

You may also like

Comments are closed here.