hoekbank of normale bank

Hoekbank of normale bank?


Een bank kan flink wat verschil maken in de ruimte waar je het plaatst. Niet alleen de kleur en stijl zijn belangrijk maar ook de vorm. Hier vind je enkele tips om een keuze te kunnen maken.

Wordt de bank de eyecatcher?

Wil je een ruimte waarin de bank echt de eyecatcher wordt? Dan wil je deze natuurlijk extra laten opvallen in een leuke stijl. Kijk altijd goed naar de ruimte voordat je een bank koopt. Een te grote bank zal alleen maar in de weg staan. Ook als de bank niet op de juiste plek staat. Zorg dat je kamer logisch is ingedeeld, probeer het zo ruimtelijk mogelijk te houden. Heb je een lege hoek? Dan is een hoekbank de eerste keuze, zo heb je voor veel personen een zitruimte. Wanneer er minder ruimte is, kan het goed zijn om een rechte bank te kiezen.

Creëer een ruimte in 3d

Natuurlijk kan de ideale opstelling in je woonkamer lastig zijn om voor te stellen. Ga (eventueel met behulp van een interieurstylist) een of meerdere ontwerpen maken in een ontwerpprogramma. Zo kan je erg makkelijk schuiven met diverse modellen en heb je goed een beeld hoe je bank eruit komt te zien en of het functioneel is. Bekijk ook eens de bankstellen bij Woonenzo.nl zij bieden zowel hoekbanken als normale banken voor schappelijke prijzen.

Flexibel zijn

Een hoekbank geeft flink wat sfeer aan je ruimte maar kan onhandig zijn omdat het een vaste vorm heeft. Als je graag een hoekbank wilt met wat flexibiliteit kan je ook twee losse rechte modellen kiezen. Zo kan je makkelijker schuiven en plaats je eventueel een tafeltje tussenin. Ook kan je een recht model kiezen in combinatie met bijvoorbeeld een hocker. Zo heb je toch een gedeelte waarop je lekker kunt liggen en je kunt het makkelijk opbergen als je meer ruimte nodig hebt.

Extra meubels

Het grote voordeel van een rechte zitbank dat je extra ruimte hebt, kan ook een nadeel zijn: je hebt meestal een extra meubelstuk nodig om de ruimte leuker/logisch te maken. Hierdoor krijg je wel extra kosten voor je kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafel, fauteuil en zo zijn er nog meerdere producten te bedenken. Denk dus niet alleen aan de bank maar aan het totaalplaatje van de kamer.

You may also like

Comments are closed here.