badkamertrends 2021

Hoe ziet de badkamer er in 2021 uit?


De tijd dat we badkamers alleen als een praktische ruimte zagen. ligt ver achter ons. Tegenwoordig gaat het bij het inrichten van de badkamer namelijk ook over beleving en ontspanning. Dit zien we terug in alle elementen in de badkamer, of het nu om het sanitair gaat, om de accessoires als een handdoekenrek, of om elementen als de handdoeken.

We gaan massaal voor in het oog springende kleuren en opvallend tegelwerk

In 2021 mogen in het oog springende kleuren voor het meubilair of accessoires als kranen weer en zien we een opkomst van opvallend tegelwerk in allerlei kleuren en verschillende vormen.  Wat betreft kleur gaat zachtroze absoluut een plekje krijgen in de badkamers. Deze kleur combineert erg fijn met de kleuren mat zwart of messing, en laten die kleuren, voor onder andere kranen, nu ook net een enorme trend zijn in de badkamer. Ook zie je tegenwoordig steeds vaker een lichtroze muur achter bijvoorbeeld een grote douchecabine.

De trend in tegels voor de badkamer

Dit jaar hebben de, tot nu toe meest populaire, witte tegels deels ruimte moeten maken voor gekleurde tegels, vaak met een patroon. Ook tegels met een andere vorm dan vierkant zijn steeds populairder aan het worden, zoals de hexagonale tegel en mozaïekwerk in allerlei stijlen. Het visgraatmotief is al langer aan een opmars bezig en zal dat in 2020 ook zeker blijven doen. Als er dan toch voor een vierkante tegel wordt gekozen, dan is dat vaak een grote, en gemaakt van keramiek. Een grote tegel maakt je badkamer strak en ruimtelijk en heeft de luxueuze uitstraling van een hotel of spa.

Niet alleen met tegels in de badkamer

Vroeger waren badkamers volledig betegeld, wat betekende dat ze eenvoudig schoon te maken waren, maar wat de uitstraling wel klinisch maakte. Een van de badkamertrends van 2021 is om die badkamer als een gewone kamer te zien en bijvoorbeeld te behangen. Je kunt het behang bijvoorbeeld met tegels combineren en kiezen voor verrassende kleurcombinaties in je badkamer. 

Duurzaamheid in de badkamer

Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol in onze badkamer. Zo is er de “upfall shower” die ervoor zorgt dat je minder water gebruikt. Het water dat op de grond belandt, wordt bij deze douche niet direct afgevoerd maar gefilterd en terug omhoog gepompt. Zo wordt een groot deel van het gebruikte douchewater hergebruikt, wat natuurlijk duurzamer is dan een douche waarbij al het water direct weer wegloopt. 

Domotica en technische elementen in de badkamer van 2021

Zoals we hierboven al beschreven zien we steeds meer technische elementen in onze badkamers verschijnen. Deze elementen maken bepaalde zaken makkelijker, handiger of mooier. Als je je hierin gaat verdiepen zie je dat er enorm veel mogelijk is. Laat je inspireren en zie dat je met weinig aanpassingen ook al je badkamer 2021 in kunt trekken.

De spiegel in de badkamer van 2021

Aangezien de gemiddelde Nederlandse badkamer steeds groter wordt, worden de spiegels dat ook. Een spiegel is niet langer meer de rechthoekige spiegelende plaat aan de muur, maar vind je in steeds meer vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan grote ronde spiegels, die weer helemaal terug zijn van weggeweest. Daarnaast worden spiegels steeds vaker uitgebreid met technische aspecten, zoals led-verlichting in- of achter de spiegel. Door de vorm, grootte en technische elementen te kiezen die jij mooi vindt, creëer je een heerlijk ruimtelijk gevoel in je badkamer.

You may also like

Comments are closed here.