Hoe voorkom ik stormschade aan mijn dak?


In de herfst is het af en toe behoorlijk onstuimig wat het weer betreft. Zo valt er vaak veel regen en daarnaast kunnen er harde windstoten over ons land razen. We kunnen zelfs te maken krijgen met een stormt. Zo’n storm kan behoorlijk wat schade aanrichten aan jouw woning. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat er stormschade ontstaat aan een dak. Een lekkage is hier vaak het gevolg van. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Daarom geven wij je hier een aantal tips om stormschade aan jouw dak te voorkomen!

Verwijder lichte objecten die rondom jouw woning staan

Staan er behoorlijk wat lichte objecten in jouw tuin of rondom jouw woning? Dan is het raadzaam deze objecten te verwijderen. Je kunt in dit geval bijvoorbeeld denken aan speelgoed van jouw kinderen. De wind kan dit speelgoed namelijk de lucht in blazen, waardoor dit op jouw dak terecht kan komen. Dakpannen kunnen zo sneuvelen en de bedekking van jouw platte dak kan zodoende beschadigen. Wordt er een storm voorspeld? Zet lichte objecten dan binnen neer of berg ze op onder een overkapping.

Voer onderhoud uit in jouw tuin

Harde windstoten kunnen ervoor zorgen dat takken van bomen en struiken afbreken. Een storm kan er zelfs voor zorgen dat takken hoog door de lucht worden geblazen. Deze takken kunnen op jouw dak terechtkomen en hier schade aanrichten. Wij raden jou daarom aan om jouw tuin zo goed mogelijk bij te houden. Snoei takken en bomen tijdig, zodat deze bestand zijn tegen harde windstoten. Zijn takken reeds half afgebroken? Verwijder deze dan alvast van de boom of struik.

Dakdekker inschakelen voor inspectie

De beste manier om stormschade te voorkomen is een dakdekker inschakelen. Doe dit niet pas na een storm, maar ruim voorafgaand aan een storm. Een dakdekker kan jouw dakbedekking namelijk inspecteren. Zwakke plekken komen op deze manier direct aan het licht. Een dakdekker kan de problemen meteen verhelpen, waardoor stormschade aan jouw dak mogelijk uitblijft. 

You may also like

Comments are closed here.