dames blouse

Hoe u een dames blouse kiest


Een damesblouse, vaak gedragen naar kantoor, is een geweldige manier om warm te blijven in de wintermaanden. In combinatie met een dunne trui of jas blijft de warmte de hele dag aanwezig. De meeste blouses zijn nu ontworpen met afslankzakken en bredere schouderbanden, zodat ze perfect om de taille passen. Blouses zijn ook veelzijdig genoeg om buitenshuis te worden gedragen – vooral als je het combineert met een mooi vest.

Blouses voor de winter
In de winter zijn damesblouses gemaakt van dikker materiaal, meestal om te voorkomen dat ze tijdens het lopen in de taille wegglijden. Dit soort blouses is meestal mouwloos, maar er zijn er ook die tot aan de pols of zelfs tot aan de enkel komen. Bij veel ontwerpen kunnen de knoppen naar links of rechts worden gedraaid – een goede zaak als je naar je werk gaat, maar ook een goede zaak als je op zoek bent naar een fantastisch ogende top die je op een date kunt dragen.

De klassieke damesblouse komt net bovenaan, met een iets uitlopende zoomlijn. In de winter staan deze geweldig bij een sweater of een lichtgekleurde katoenen blouse. In de lente zijn ze wat gestroomlijnder, maar ongeacht het seizoen zijn de blouses altijd flatterend. De beste blouses voor dames zijn vaak kort en recht – zonder dat de onderkant slungelig is.

Een andere populaire optie voor blouses voor dames is een door ontwerpers geïnspireerde slip-over-versie. Dit is perfect voor de vrouw die een pak naar haar werk draagt, aangezien de kraag naar beneden kan worden gerold voor een meer sportieve look. De trend begon bij de ontwerpers van avondkleding, maar is sindsdien ook overgegaan naar de kantooromgeving. Enkele van de meest populaire slip-over blouses hebben de bekende strik bovenaan, maar sommige hebben meer uitgebreide borduursels en biezen.

stijlen blouses
Er zijn twee verschillende stijlen blouses voor dames die zowel naar het werk als voor een meer casual look kunnen worden gedragen. De eerste is de standaard lange mouw, bijna altijd losgeknoopt, en de tweede wordt de losgeknoopte of “chique” versie genoemd. Beide zijn erg stijlvol en zijn geweldig voor een formele kantooromgeving. De lange versie heeft mouwen die tot voorbij de eelboog reiken en de korte versie heeft kortere mouwen. Het belangrijkste kledingstuk dat in beide versies naar beneden komt, is de bovenstaande jurk – een lange, getailleerde jurk die reikt tot het midden van de dijen.

De standaardlengte van een damesblouse is waarschijnlijk een paar centimeter kleiner dan de pols van de blousedrager. Dit helpt om het uiterlijk van de figuur te verlengen en het er strakker en mooier uit te laten zien. Deze helpen ook om rimpels en fijne lijntjes glad te strijken, die soms kunnen worden verergerd door te strak zittende blouses. Het wordt aanbevolen dat u uw blouse bij de plaatselijke winkel uitzoekt, omdat online kopen riskant kan zijn. Als je je niet op je gemak voelt in een online winkel, dan is een tweedehandswinkel misschien wel de veiligste keuze!

You may also like

Comments are closed here.