beschadigde vloer repareren

Hoe u beschadigde vloeren repareert of de huidige vloer vervangt


Merkt u schade op aan uw vloer? Dan hoeft u al lang niet meer de gehele vloer te vervangen. Bij de meeste typen vloeren kunt u namelijk het beschadigde deel vervangen, zonder dat u iets met de rest van de vloer hoeft te doen. Het hangt er daarbij wel van af hoe de vloer gelegd is. Als u slim bent houdt u daar al rekening mee bij de aanschaf van een nieuwe vloer. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje.

Een beschadigde laminaatvloer repareren of vervangen

Veel typen laminaatvloeren (zoals die van https://floorlife.nl/) zijn gemakkelijk te vervangen. U kunt namelijk de vloer plank voor plank losmaken en enkel de beschadigde ertussenuit halen en vervangen door een andere. U hoeft de nieuwe plank enkel op maat te snijden, waarna u deze op de plek van de beschadigde plank legt. Als u bij de aanschaf van de laminaatvloer één of twee vierkante meters extra bestelt, heeft u altijd precies dezelfde kleur, mocht u deze nodig hebben.

Een beschadigde PVC vloer repareren of vervangen

Een PVC vloer is zelfs nog makkelijker te repareren of vervangen dan een laminaatvloer. De delen worden namelijk doorgaans niet onderling in elkaar geklikt, maar de vloer wordt verlijmd. Met een warme föhn kunt u deze lijm opwarmen, waarna u het beschadigde deel er tussen uit kunt halen. Daarna is het simpelweg een kwestie van nieuwe delen op maat snijden en met dezelfde lijm terug op de vloer bevestigen. Bekijk meer op de website van Floorlife, waar u een grote collectie PVC vloeren vindt voor als u toch besluit de gehele vloer te vervangen.

Een beschadigde tapijtvloer repareren of vervangen

Heeft u een tapijtvloer liggen en zit daar een vieze vlek in die u er niet meer uit krijgt? Met een scherp stanleymes kunt u dit deel lossnijden en van de vloer af trekken. Het is het slimst om dit in een vierkant of rechthoekige vorm te doen, want een ronde of ovale vorm is heel lastig te snijden uit het vervangende stuk vloerbedekking.

Het nadeel van vloerbedekking deels vervangen

Helaas is het zo dat je bij zeer laagpolige vloerbedekking soms achteraf de naden ziet zitten van het vervangen deel, of de lichte verkleuring van de vloerbedekking die al jaren op de vloer ligt. Daar geven mensen echter doorgaans de voorkeur aan als ze het vergelijken met de flinke vlek die er voorheen zat.

Een vinylvloer repareren of vervangen

Een vinylvloer is net als een laminaat- en PVC vloer te vervangen, maar het vereist wel wat meer geduld. Het wordt immers vaak op rol gelegd, waardoor het meer tijd kost om het vervangende deel precies op maat te snijden. Dit maakt het echter niet onmogelijk. Zorg er ook wanneer u een vinylvloer heeft liggen voor dat u wat restanten bewaart, want u weet nooit of u deze in de toekomst nodig gaat hebben om een beschadigd deel te vervangen.

You may also like

Comments are closed here.