Hoe maak je jouw woning minder aantrekkelijk voor mogelijke inbrekers?


Er zijn weinig momenten die zo’n negatieve indruk op je kunnen maken als een woninginbraak. Jouw huis, waar je je altijd veilig hebt gevoeld en waar je met plezier je dagen doorbrengt, krijgt een heel andere smaak mee als je slachtoffer wordt van een woninginbraak. En toch valt het risico voor een inbraak met 95% te verminderen als je besluit om degelijke aanpassingen te realiseren met goedgekeurde deur- en raamsloten.

Voor de meeste inbrekers geldt dat tijd de grootste vijand is. Vanzelfsprekend zullen zij bij het zoeken naar een geschikte woning om in te breken, kijken naar verschillende aspecten die een rol kunnen spelen bij het wel of niet selecteren van de plek waar ze hun slag zullen slaan. Hoe is de verlichting op en rond je huis geregeld, wat zijn de kansen dat buren hen bezig zullen zien terwijl ze proberen toegang tot een huis te forceren en laten we vooral niet vergeten het type slot waarmee je deuren gesloten zijn. 

Er zijn in Nederland 178 woninginbraken per dag

Volgens de cijfers van het CBS vinden er jaarlijks zo’n 65.000 inbraken plaats. Dit komt neer op bijna 180 inbraken per dag in Nederland. De achterdeur is daarbij de meest voorkomende plaats waar inbraken plaatsvinden. Dit komt omdat veel mensen de achterdeur een stuk minder beveiligen dan de voordeur, het zicht is een stuk minder in de achtertuin en vaak zijn de mogelijkheden om ongezien weg te komen via de achterkant van een woning vaak uitgebreider dan via de voorkant van een huis. 

Als je je woning echter voldoende beveiligt door middel van een goede verlichting en degelijke sloten, is de kans groot dat mogelijke inbrekers je huis links zullen laten liggen als ze bezig zijn een inventaris te maken van wat de makkelijkste woningen zijn om in te breken. 

Kijk bij de aankoop van een nieuw slot goed naar het SKG keurmerk

Gelukkig kun je jezelf met een goed slot jezelf een hoop ellende besparen. Moderne sloten zijn veelal voorzien van een SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een onafhankelijke instantie die hang-0 en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Er zijn drie verschillende klassen in het keurmerk te onderscheiden, van een * tot drie ***. Vanzelfsprekend is de laatste optie de meest veilige optie en wil een SKG *** keurmerk zeggen dat inbrekers gemiddeld vijf minuten bezig zullen zijn voordat ze je slot open hebben, een lange tijd die voor hen de pakkans aardig doet toenemen. 
Bij Toplock kun je een grote hoeveelheid sloten vinden die voorzien zijn van het SKG ** of SKG *** keurmerk. Het zijn sloten waarmee je jouw woning kunt voorzien van een degelijke manier om potentiële inbrekers buiten de deur te houden.  Op deze manier slaap je ’s nachts een stuk beter of kun je onbezorgd voor langere tijd op vakantie.

You may also like

Comments are closed here.