zo maak je een kleurvlak op de muur

Hoe maak je een kleurvlak op de muur?


Hoe maak je een kleurvlak op de muur? In dit artikel leggen we het je stap voor stap uit en geven we direct ook handige styling tips om het kleurvlak helemaal af te maken. Zo’n kleurvlak is namelijk ideaal om als basis te gebruiken voor een mooi en opvallende eyecatcher in je interieur. Door het vlak te doorbreken met bijvoorbeeld een leuk bijzettafeltje of een mooie kamerplant trek je er meteen alle aandacht naartoe!

Hoe maak je een kleurvlak op de muur?

1. Kleurvlak op de muur: een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat alle benodigdheden klaar liggen en plak alles af wat je niet wilt schilderen. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, kozijnen en plinten.

2. De basis

Hoe maak je een kleurvlak? Schilder eerst de volledige muur in de verf kleur Cool Concrete. Dit is de basiskleur waardoor je kleurvlak later nog mooier tot zijn recht komt. Let erop dat je de verf goed verdeeld en rol altijd af in één richting voor een egaal effect. In dit artikel kan je lezen hoe je zelf een muur schildert. 

3. Tekenen en afplakken

Je creëert een mooi, strak vlak door de vorm eerst op de muur te tekenen met een potlood. Gebruik altijd een waterpas om ervoor te zorgen dat de lijnen recht zijn. Plak het vervolgens af met tape. Deze tape moet geschikt zijn voor het maken van strakke randen. Dikwijls is dit gele tape.

4. Een strakke, rechte lijn maken

Hoe maak ik een rechte lijn op de muur? Schilder de binnenranden van je vlak eerst nog eens met de kleur Cool Concrete. Dit doe je het beste met een kleine kwast. Op die manier sluit je de tape af en voorkom je dat de kleur van je vlak later onder de tape kruipt. Bovendien maak je zo de perfecte, strakke lijn. Laat het tien minuutjes drogen en ga vervolgens verder met de volgende stap.

Hoe maak je een kleurvlak op de muur

5. Het kleurvlak schilderen

Schilder je vlak met de roller verf. Let erop dat je de verf goed verdeeld en rol altijd in één richting voor het mooiste resultaat.

6. De tape verwijderen

Tenslotte hoef je alleen nog maar de tape te verwijderen. Doe dit wel als de verf nog nat is, want zo voorkom je beschadigingen. 

Hoe kleurvlak op de muur stylen?

Een kleurvlak op de muur is de perfecte gelegenheid om met verschillende vormen te experimenteren. Je kunt ervoor kiezen om niets voor het kleurvlak te zetten, waardoor het vlak op zich een eyecatcher vormt. Echter kan het ook heel leuk zijn om er wél iets voor te zetten. Met bijvoorbeeld een bijzettafeltje, kamerplant of vaas met bloemen, kan je het vlak als het ware breken. 

een kleurvlak op de muur maken

Als je voor bijzettafeltjes kiest, kan je voor twee kleuren tafeltjes gaan. Zo creëer je een prachtige overgang tussen licht en donker. Je kunt er ook persoonlijke accessoires op plaatsen zoals bijvoorbeeld een dierbare vaas van je grootmoeder of een souvenir van een mooie reis. Durf gerust schuiven met deze accessoires en speel ermee tot het plaatje klopt!

You may also like

Comments are closed here.