tuin renovatie

Hoe kun je je tuin het beste renoveren?


Veel mensen houden van een weelderige tuin, maar niet iedereen heeft de tijd of energie om er in te investeren. Toch heb je geen groot budget nodig voor een fijne tuin. Via www.zadenkopenonline.nl kun je kiezen voor het planten van een aantal bloemen, maar je kunt ook kiezen om te investeren in nieuwe meubels, of ga je voor een andere indeling? We zetten een aantal opties op een rij om je tuin weer een geheel nieuwe uitstraling te geven en leggen uit hoe je de renovatie het beste kunt aanpakken.

Maak een ontwerp

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om een ontwerp te creëren. Wil je de tuin volledig onder handen nemen, of gaat het vooral om kleine aanpassingen? Wat je ook van plan bent, een ontwerp helpt je om tijdens de renovatie het overzicht niet te verliezen. Over het algemeen kun je het onderhoud verdelen in tuinonderhoud en tuinaanleg, waarbij het voor beide categorieën handig is om van te voren op te schrijven wat je precies wilt doen. Misschien blijkt dat je tuin niet volledig overhoop gehaald hoeft te worden en dat goed onderhoud al een hoop oplost.

Tuinonderhoud

Bij tuinonderhoud gaat het vooral over het bijhouden van de tuin. Zo kan het voorkomen dat de heg gesnoeid moet worden of het gras gemaaid moet worden nadat je er een tijdje niet naar omgekeken hebt. Hoewel onderhoud niet het eerste is waar je bij stilstaat bij een renovatie van de tuin, maakt een goedverzorgde tuin al een volledig andere indruk. Als je regelmatig niet aan het onderhoud toe komt, loont het misschien om te kijken naar een tuinman. Valt dan niet binnen je budget? Dan is het wellicht een optie om te kijken naar een tuin die minder onderhoud nodig heeft.

Tuinaanleg

Als het onderhoud van de tuin in orde is, maar je tuin over het algemeen een renovatie kan gebruiken, spreek je over tuinaanleg. Hierbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe meubels, installeer nieuwe lampen of je kunt biologische zaden bestellen om zo de mooiste bloemen in je tuin te laten bloeien. Verder kun je ook denken aan een nieuwe overkapping of tegels die je look van je tuin volledig veranderen. Vergeet bij het brainstorm ook de details niet, van het algemene kleurgebruik in je tuin tot aan de planten op tafel.

Denk na over je budget

Bij het opknappen van je woning is het budget misschien wel het belangrijkste wat je in gedachten moet houden. Vaak vallen meubels en taken duurder uit dan verwacht en in het ergste geval zit je uiteindelijk veel langer dan bedoeld in een verbouwing. Dat wil iedereen voorkomen! Om geld te besparen kun je eens langs de kringloopwinkel om op zoek te gaan naar geschikte meubels en decoraties. Vaak kun je deze hier een stuk goedkoper vinden dan in het tuincentrum. Kun je niks vinden? Dan kun je ervoor kiezen om je meubels te beitsen en ze er met een likje verf weer uit te laten zien als nieuw.

You may also like

Comments are closed here.