beton zagen

Hoe kun je als betonboorder de voor jouw meest geschikte baan vinden?


Wie in de bouw werkt, zal nooit te klagen hebben over te weinig werk. Het vinden van de juiste baan die bij je past, dat kan echter nog wel eens meer problemen geven. Je wilt natuurlijk ergens aan de slag waar je je thuis voelt en waar je datgene kunt doen waar je goed in bent. Of je nu voor jezelf of voor een baas werkt, een fijne werkplek die aansluit op je persoonlijke interesses is fundamenteel om er zeker van te zijn dat je het flink wat tijd kan uithouden. 

Als je bijvoorbeeld als betonboorder of betonzager op zoek bent naar een nieuwe baan, zijn er verschillende opties die interessant kunnen zijn. Als betonboorder maak je gaten of uitsparingen in bijvoorbeeld beton of andere steenachtige materialen. Dat kan zowel voor particulieren als voor bedrijven, waardoor je in bijvoorbeeld huizen of kantoorgebouwen aan de slag gaat, maar ook bij het aanleggen van bijvoorbeeld wegen, is je werk als betonboorder onontbeerlijk. 

Betonboorders faciliteren de aanleg van bijvoorbeeld afvoer of ventilatie

Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om bijvoorbeeld afvoer aan te leggen of ventilatie mogelijk te maken. Maar ook voor rioolbuizen en putten dient beton geboord te worden. De betonboorder gebruikt hiervoor speciale boor- en zaagmachines die hem in staat stellen verschillende werkzaamheden op gedegen wijze uit te voeren. 

Naast het boren van gaten in beton, natuur- en baksteen en wegen, behoren ook het zagen van vloeren, wanden en leidingen tot de werkzaamheden van de betonboorder. Maar ook het maken van sleuven, het plaatsen, bevestigen en stellen van ankers en het voorbereiden van projecten behoren tot zijn werkzaamheden. Het is voor een betonboorder belangrijk dat hij bouwtekeningen kan lezen en de werkplek in orde kan maken. Op een gedegen wijze overleg kunnen voeren met de opdrachtgever is fundamenteel. Daarnaast is het ook belangrijk dat een betonboorder boor- en zaagmachines kan onderhouden.

Speciale bureaus kun je helpen op zoek te gaan naar een geschikte vacature

Ben je op zoek naar een baan, dan kun je zelf op zoek gaan. Je kunt er echter ook gebruiken van speciale bureaus die specifieke vacatures aanbieden. Wil je meer informatie, dan doe je er verstandig aan eens te kijken naar de vacatures die worden aangeboden door Stubbe Waddinxveen. Zij zijn gespecialiseerd in het vullen van vacatures in de bouw en kunnen per regio kijken of er behoefte is aan betonboorders bij jou in de buurt.

Als betonboorder werk je vrijwel altijd voor grote aannemers of grote bouwbedrijven. Deze hebben altijd betonboorders nodig, dus als je nauwkeurig bent, oog hebt voor veiligheid, technisch en ruimtelijk inzicht hebt en van aanpakken weet, moet het geen probleem zijn om een geschikte baan te vinden. Na het volgen van de driejarige opleiding, die grotendeels bestaat uit praktijkervaring door middel van stage lopen bij uiteenlopende leerscholen, kun je na die tijd een diploma in je zak hebben en de arbeidsmarkt op gaan om op zoek te gaan naar een goede baan als betonboorder!

You may also like

Comments are closed here.