beste matras voor jou

Hoe kies je het beste matras voor jou?


Mensen brengen meer tijd in hun bed door dan op enig ander meubelstuk in huis. Een goede nachtrust is natuurlijk belangrijk en een goed matras hoort daarbij. Sommige merken, zoals een Auping bed, komt met een goede matras die je op jouw wensen kunt afstemmen, maar als je een los matras gaat kopen, zijn er genoeg zaken waar je op moet letten. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Focus bij het kopen van een nieuw matras altijd op het comfort. Zelfs als je de duurste matras koopt, heb je niet de beste slaap ervaring als je er niet lekker op ligt. Dat comfort wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte, stevigheid en het soort materiaal dat in het matras wordt gebruikt.

Als je een nieuwe matras koopt, denk er dan aan om een ​​matras te zoeken dat het beste bij jou en je manier van slapen past, niet de matrassen die door experts worden aangegeven als de beste. Dat is namelijk voor iedereen anders.

De hardheid die wordt aangegeven door matrasfabrikanten is niet nauwkeurig 

Het extra stevige matras van het ene merk kan qua hardheid hetzelfde zijn als het middel harde matras van een concurrent. Je kunt deze labels niet volledig vertrouwen.

Test daarom altijd het matras en koop het bijvoorbeeld niet blind van internet. Bij de meeste matrassen- en bedden winkels kun je op het matras gaan liggen zodat je deze kunt testen. Tegenwoordig zijn er zelfs best wat merken die je de mogelijkheid bieden om een matras een paar weken thuis te testen.

Lees online reviews

Online reviews geven je een beter idee van de populaire matrassen die verkrijgbaar zijn en stelt je in staat om het enorme aanbod bij het kopen van een nieuwe matras te verkleinen. Bedenk ook dat steviger en harder niet altijd beter is. Je hebt net genoeg stevigheid nodig om je ruggengraat en andere delen van je lichaam goed te ondersteunen. Maar overmatige stevigheid kan ongemakkelijke drukpunten veroorzaken en voorkomen dat je wervelkolom zijn natuurlijke kromming behoudt terwijl je slaapt.

Ook zachter is niet altijd beter. Een te zacht matras zal onder het middelste deel van de wervelkolom doorzakken, wat een slechte houding kan veroorzaken en tot rugpijn kan leiden. Een verstelbaar matras is een een manier om bovenstaande problemen op te vangen, maar is wel een dure optie. Omdat je de hard- en zachtheid kunt aanpassen met een afstandsbediening, kun je deze helemaal naar eigen wensen aanpassen.

Bedden met verschillende hardheidszones zijn een goed alternatief. Vind je verstelbare matrassen te duur, dan kun je kiezen voor matrassen met verschillende steunzones. Ga op zoek naar een matras die zachter is op de heupen en schouders, maar steviger in het midden, bij de wervelkolom.

De prijzen van matrassen variëren sterk, dus je moet voor jezelf een prijs bepalen die je bereid bent te betalen en niet over dat bedrag gaan, omdat de prijzen echt enorm uiteen lopen. Haast je daarom niet met het kopen van een nieuw matras. Neem de tijd en maak de juiste beslissing. Het laatste dat je wil, is een slecht matras kopen en vervolgens jaren niet goed slapen.

Overweeg daarom alle opties. Je kunt de tijd die je hebt besteden aan het onderzoeken van binnenveringsmatrassen, luchtbedden, waterbedden, traagschuim, latex, enzovoort, om uit te vinden welk type matras het beste bij je past. Een expert kan je hier mee helpen. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de opties en kun je de beste keuze maken.

You may also like

Comments are closed here.