ledstrips in de badkamer

Hoe kan ik het best ledstrips in de badkamer verwerken?


LED strips brengen een prachtig lichteffect in de badkamer. Vroeger werden badkamers verlicht met traditionele lampen zoals plafondlampen, maar dit type badkamerverlichting is verleden tijd. Geïnteresseerd in het gebruik van LED strips in jouw badkamer, met de komst van LED verlichting zijn de verlichtingsmogelijkheden eindeloos.

Wat zijn ledstrips?

Als je sfeer wilt toevoegen aan een douche, mag een goede verlichting niet ontbreken. Led strips kan je netjes wegwerken in de douche of iedere andere natte ruimte. Deze kan gebruikt worden als achtergrondverlichting, maar kan ook gebruikt worden als sfeerverlichting voor romantische avonden of ontspannende douches. De ledstrip is veelzijdig inzetbaar in de badkamer. Je kan ledstrip in de badkamer op de volgende plekken monteren.

  • In het plafond van de badkamer
  • Tussen de tegels in de muur van de badkamer
  • Achter een spiegel in de badkamer
  • Op of achter badkamermeubels
  • Tussen de tegels in de douche
  • Onder de badkuip

De zone in de badkamer geeft aan hoe hoog de IP-waarde van de ledstrip moet zijn. De IP-waarde geeft de mate van vochtbestendigheid aan. Badkamers hebben vaak veel condens en vocht, dus het is belangrijk om te controleren of de IP-waarde van je ledstripverlichting hoog genoeg is. 

Installatie ledstrips 

Led strips die je via rgb led strip winkel besteld wordt altijd een montagehandleiding meegeleverd. Je kunt de ledstrip eenvoudig zelf monteren, als je maar rekening houdt met de locatie van het plaatsen in verband met stroom. Je kunt de afmetingen zelf aanpassen door de stroken aan elkaar te koppelen of de stroken naar wens in te korten. Zo maak je van een standaard ledstrip de beste lengte voor jouw situatie. We hebben ook lange LED strips tot 10 meter lang. Hierdoor is het niet meer nodig om bijvoorbeeld twee ledstrips van 5 meter lang aan te sluiten. Klik hier voor de LED strip. Op zoek naar inspiratie? Klik hier voor led strip 10 meter leuke tip.

Bepaal de sfeer

Door de juiste kleurtemperatuur te kiezen, bepaal je zelf de sfeer van je ledverlichting. Omdat verschillende kleuren verschillende lichteffecten hebben, is het belangrijk om goed na te denken over het type kleur dat je kiest. Denk bijvoorbeeld aan de vele soorten kleur “wit” die voor elke kleur verschillende sensaties oproepen. Naast kleur is het ook verstandig om te investeren in een dimmer zodat je de intensiteit van het licht zelf kunt regelen.

Als je glanzende badkamertegels hebt, zal het spiegeleffect van het oppervlak het licht van de ledstrip meestal goed zichtbaar zijn. Daarom is het belangrijk om de LED-strips zo te plaatsen dat ze niet direct naar de badkamertegels zijn gericht.

You may also like

Comments are closed here.