hoe bepaal je het juiste bed

Hoe bepaal je het juiste bed voor jou?


Een goed matras is belangrijk, dat weten we ondertussen allemaal. Het is ook makkelijk om visueel duidelijk te maken hoe belangrijk, dat zien we namelijk vaak in reclames van die matrassen waarbij je bijvoorbeeld een dwarsdoorsnede te zien krijgt. Op die manier worden alle verschillende lagen duidelijk. Wat veel mensen echter vergeten is het feit dat het bed zelf net zo belangrijk is en dat daar zeker zoveel onderzoek naar wordt gedaan. Zo staan Hästens bedden erom bekend dat deze nog steeds doorontwikkeld worden, om de perfecte nachtrust te kunnen blijven garanderen. Als je bij een expert als Bröring.com gaat kijken, wordt direct duidelijk dat het perfecte bed echter niet bestaat. Slapen is namelijk persoonlijk en het bed daardoor ook. Hoe bepaal je nu wat het juiste bed voor jou is?

Allerlei soorten bedden

Bij een degelijk, kwalitatief bed, denkt mens vaak aan een oubollige uitstraling. Onzin, want tegenwoordig zijn er allerlei soorten bedden die deze eigenschappen bezitten zonder esthetisch daarvoor in te boeten. Daarom kun je tegenwoordig voor elke stijl slaapkamer een bed vinden dat degelijk en kwalitatief hoog is en waarbij je lijf ook nog eens de rust krijg die het na een lange dag verdient. Bekijk dus eerst verschillende slaapkamertrends en bepaal welke sfeer je in je slaapkamer wil hebben. Op basis daarvan zoek je naar een bed, waarna je controleert hoe het staat met de kwaliteit en degelijkheid. Een goed bed is een totaal pakket.

Blijf zoeken tot je het juiste bed voor jou hebt gevonden

Het vinden van een nieuw bed is soms best lastig. Toch moet je het belang van hiervan absoluut niet onderschatten. Met een goed bed heb je vaak een betere nachtrust, je wordt meer uitgerust wakker en hebt geen last van (spier)pijn of stijfheid. Heb je slaapproblemen of last van kwaaltjes of pijntjes, dan kun je overwegen een nieuw bed uit te proberen. Dit kan in veel gevallen een goede oplossing bieden en de klachten verminderen. Je kunt bij bepaalde klachten ook informatie inwinnen bij je dokter, die is vaak ook op de hoogte van de verschillen in matrassen en bedden. 

Duurzaam slaapcomfort

Wat je tegenwoordig vaak ziet is dat men een matras direct op de grond legt, zonder gebruik van een bed of lattenbodem. Dit resulteert echter vaak in klachten. Ook worden bedden vaak zelf gemaakt om een ambachtelijke uitstraling te creëren, het idee is dan ‘zolang er een goed matras op ligt, maakt het bed niet zoveel uit.’ Zoals hierboven al gezegd, is dat dus niet waar, het bed is zeker zo belangrijk. Belangrijk is dat je op zoek gaat naar een bed dat past bij jouw manier van slapen en dat zorgt voor een duurzaam slaapcomfort. Heb je die eenmaal gevonden, dan is die meestal verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen, van modern tot klassiek. 

Lattenbodem of boxspring

Een luxe bed heeft, naast een sterk frame, ook een goede lattenbodem of boxspring. Deze laatste zorgt voor een heel ander gevoel als je er op ligt dan een bed met bijvoorbeeld een lattenbodem. Vaak hebben mensen met rugklachten hier veel profijt bij omdat er speciale vering in zit. De keuze voor een boxspring of lattenbodem is erg persoonlijk, omdat ze behoorlijk verschillend aanvoelen. Mensen die vaak stijf wakker worden zijn meer gebaat bij een verende houten lattenbodem, terwijl vooral jongere mensen vaker de voorkeur geven aan een hardhouten lattenbodem.

You may also like

Comments are closed here.