moderne binnendeur

Hoe bepaal je de juiste binnendeur voor in jouw huis?


Een binnendeur heeft een groot effect op de ruimte waar hij in hangt. Je moet dus rekening houden met de stijl. Heb je een modern interieur? Zorg dan ook dat je kiest voor moderne binnendeuren. Andersom geldt dat natuurlijk ook voor een klassiek interieur. De keuze voor een binnendeur hangt verder af van wat praktische zaken, naast de eerder genoemde persoonlijke smaak. Hieronder geven we je een opsomming van waar je aan moet denken als je op zoek gaat naar nieuwe binnendeuren.

De praktische zaken waar je rekening mee moet houden

Het eerste waar je naar moet kijken bij de aanschaf van een binnendeur zijn de praktische zaken. Zo moet je kiezen tussen een stompe deur en een opdekdeur, of je wel of geen glas in de deur wilt en of het een links- of rechtsdraaiende deur moet zijn. Het verschil tussen een stompe- en een opdekdeur is dat een stompe deur helemaal in het kozijn valt en een opdekdeur iets over het kozijn. Een stompe deur geeft een moderne en strakke uitstraling, terwijl een opdekdeur wat klassieker van aard is. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze vaak minder tocht doorlaat. 

Links- of rechts draaiend

Links- of rechts draaiend spreekt natuurlijk voor zich. Alle deuren zijn in beide opties mogelijk, maar houdt hier wel rekening mee, want een links draaiende deur zal niet passen in een rechtsdraaiende situatie. Houd er rekening mee dat de draairichting bij een stompe deur niet uitmaakt, maar bij een opdekdeur wel.

Wat werkt in de ruimte waar de deur komt te hangen?

Bedenk bij het maken van de keuze voor de binnendeur waar die deur in huis geplaatst gaat worden en of je wel of geen glas in die binnendeur wilt. Binnendeuren met glas zorgen voor een doorkijk naar de andere kamer, dit kan voor bepaalde ruimtes erg prettig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hal of de scheiding tussen woonkamer en keuken. Een binnendeur met glas zorgt voor een open en luchtige sfeer in huis. Bovendien oogt de ruimte hierdoor vaak groter. Nadeel van glas is wel dat het makkelijker kou doorlaat en zeker als deze aansluit met de hal, kan dit een probleem zijn. Uiteraard zijn er verschillende soorten, en diktes, van glas mogelijk. Houdt hier dan ook rekening mee.

Het is verrassend hoe groot de invloed van een binnendeur kan zijn op de sfeer in de ruimte. Je kunt er eindeloos mee variëren om de perfecte stijl te creëren. Vind je het lastig welke stijl bij jou past? Laat je dan goed informeren en zorg dat je een overzicht hebt van alle opties die voor jou van toepassing zijn.

You may also like

Comments are closed here.