zwembad in de tuin

Hierom wil je een warmtepomp bij je zwembad


Vanaf het voorjaar mag er weer gedroomd worden over het zwembad in de tuin. In de zomer is het weer genieten geblazen. Die paar warme weken even lekker de verkoeling opzoeken. Maar waarom zou je alleen in die paar warme zomerweken genieten van je zwembad? Zeker in geval van een op- of inbouw zwembad dat het hele jaar door in je tuin staat of ligt. Wist je dat je met een warmtepomp voor het zwembad het zwemseizoen aanzienlijk kunt verlengen? Niet alleen rondom juli en augustus lekker zwemmen, maar van april tot en met oktober. Zo haal je alles uit het zwemseizoen.

Een warmtepomp is de meest efficiënte zwembadverwarming

Er zijn diverse zwembadverwarmingen, maar de warmtepomp springt er tussenuit. Deze is gunstig qua energieverbruik, milieubewust en super effectief. De combinatie van deze voordelen is uniek voor een zwembadverwarming. Zonnepanelen bijvoorbeeld zijn stukken minder effectief voor het zwembad en een elektrische verwarming verbruikt meer dan 4 keer zoveel energie. Een warmtepomp maak gebruik van lucht uit de omgeving en zit dit om in warmte.

Een warmtepomp is makkelijk te installeren

Je plaatst een warmtepomp altijd buiten. En wel langs de filterinstallatie. In de meeste gevallen zit alle zwembadtechniek netjes verwerkt in een techniekkast. De warmtepomp plaats je daar langs en verbind je met kort leidingwerk aan de filterinstallatie. Geen gedoe met externe warmtebronnen of elementen. Zorg altijd voor genoeg vrije ruimte om de warmtepomp heen. Minimaal 80 cm achter de pomp en 2,5 meter voor de pomp.

Een warmtepomp is een robuust apparaat waar je de rest van je zwembadleven plezier aan beleeft

Je koopt een warmtepomp voor meerdere zwemseizoenen. Ja, het is natuurlijk heerlijk dat je het het komende zwemseizoen al langer en van een hele aangename zwemtemperatuur kunt genieten. Maar een warmtepomp gaat veel langer mee. Waar het voorheen hoogstens 3 maanden per jaar lekker was om te zwemmen, verhoog je dat nu naar tot wel 7. Dat zijn 4 maanden per jaar extra. Een goede warmtepomp gaat tot wel 10-20 jaar (of zelfs langer) mee. Dat betekent dat jij in je zwembadleven al sowieso 40 tot 80 maanden meer van je zwembad kunt genieten dan eerst het geval was.

Kortom, wil je écht alles uit je zwembad halen? Dan is een warmtepomp eigenlijk een soort ongeschreven verplichting. Als je een zwembad hebt, wil je er ook zoveel mogelijk van kunnen genieten, toch?

You may also like

Comments are closed here.