elektrische vouwgordijnen

Hier moet je op letten als je nieuwe raamdecoratie gaat aanschaffen


Een van de leukste dingen om te doen als je een huis hebt gekocht is dit helemaal naar je eigen wensen in te richten. Echter kann zo’n klus ook behoorlijk overdonderend zijn, aangezien het veel werk is. Daarnaast moet je behoorlijk wat dingen inschatten, zoals de kleur van de verf, het type vloer of wat voor soort raamdecoratie je wil. Er is namelijk een enorme keuze in bijvoorbeeld raamdecoratie. En zelfs als je een keuze hebt gemaakt, zoals vouwgordijnen, dan moet je binnen die keuze vaak ook weer een keuze maken, zoals elektrische vouwgordijnen. Al met al dus een hoop keuzes, maar gelukkig zijn wij er om je daarbij te helpen!

Kleur kiezen of juist niet?

De meeste mensen kiezen voor hun raamdecoratie nog altijd een vrij neutrale kleur zoals crème, zwart, grijs of wit, alleen bij gordijnen durven mensen nog wel eens af te wijken en voor een meer uitgesproken kleur te kiezen. Echter, net als met gekleurde meubels, wanden of kozijnen, kan gekleurde raamdecoratie juist meer karakter geven aan de ruimte. Meestal neemt een raam een behoorlijke oppervlakte in beslag en dus de raamdecoratie die daarvoor komt te hangen ook, waardoor je hiermee heel erg de sfeer kunt bepalen. 

Bepaal je budget maar ook je wensen

Het is natuurlijk belangrijk te weten welk budget je hebt te besteden als je raamdecoratie gaat kopen. Voordat je dan ook op zoek gaat moet je twee zaken duidelijk hebben: welk budget heb je beschikbaar voor de raamdecoratie en wat zou je daarvoor het liefste willen kopen? Misschien kom je er dan juist wel achter dat die wensen helemaal niet bij het budget passen. Je kunt allerlei verschillende soorten raamdecoratie vinden, voor allerlei verschillende prijzen. Laat je dus ook weer niet meteen uit het veld slaan als de eerste resultaten van het zoeken niet direct opleveren wat je hoopte. Daarnaast kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar aanbiedingen, of juist even wachten tot die aanbiedingen komen.

Elke ruimte is anders

Per ruimte verschilt het natuurlijk welk type raamdecoratie daar nodig is. In de woonkamer, wil je iets voor de ramen hebben hangen wat zowel een toevoeging aan het interieur is, maar ook praktisch is. Zo wil je ‚s avonds natuurlijk dat niet iedereen naar binnen kijkt. Voor de slaapkamer gelden vaak weer andere eisen. Zo zijn er veel mensen die alleen maar kunnen slapen als het helemaal donker is in de kamer, als dat zo is, dan sluit je al meteen een aantal soorten raamdecoratie uit. Bedenk echter dat combinaties ook mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn combineren met jaloezieën, waardoor je slaapkamer een fijne sfeer uitstraalt, maar het ook totaal donker gemaakt kan worden. 

Raamdecoratie kan ook een isolerende werking hebben

Ramen kunnen veel kou door laten en je zult er misschien niet zo snel bij stil staan, maar houdt bij het kiezen van je raamdecoratie ook rekening met de isolatie en hoe deze raamdecoratie wordt bevestigd. Het werkt namelijk goed om een laagje lucht te creëren tussen de ruit en de raambekleding ter isolatie. Dit kan met een rolgordijn systeem met zijgeleiding. Ook gordijnen hebben dit effect, maar moeten dan wel helemaal afgesloten zijn en van een behoorlijk dikke stof zijn gemaakt. Gordijnen die een extra isolatie waarde hebben zijn dubbele plissé gordijnen, de stof hiervan vormt zeshoekige buisjes boven elkaar. 

You may also like

Comments are closed here.