bestek kopen

Hier moet je op letten als je nieuw bestek gaat kopen


Nieuw bestek kopen doe je niet elk jaar. Het kan dan ook moeilijk zijn om te bepalen waar je in zo’n geval op moet letten. Kan het bestek in de vaatwasser? Wat moet ik doen om het te onderhouden? Met het antwoord op al deze vragen helpen wij je, om zo bij de beste bestekset voor jou te komen.

Bereid je goed voor

Als je nieuw bestek gaat kopen, is het verstandig je goed voor te bereiden.  Bestek kopen is een behoorlijke uitgave en je wilt er toch lang mee doen. Als je overweegt bestek te kopen, moet je op een aantal dingen letten. Zo Is het belangrijk om te bepalen voor hoeveel personen je bestek wilt kopen. Houdt hierbij ook rekening met de vraag hoe vaak je gasten over de vloer krijgt om te koken en tafelen. De meeste besteksets zijn gemaakt voor 6 personen en bestaan meestal uit een diner mes, diner vork, diner lepel en theelepel. De besteksets zijn dus 24 delig.

Persoonlijke keuze

Er zijn veel soorten bestek en een aantal soorten mag daarbij echt niet ontbreken, terwijl andere soorten leuk zijn om er bij te hebben maar niet noodzakelijk zijn. Wat jij aan je bestek wilt toevoegen is vaak ook een persoonlijke keuze. Niet echt noodzakelijk maar wel heel erg leuk om er bij te hebben zijn bijvoorbeeld de rijstlepel, spaghettilepel, vleesvork of bijvoorbeeld het kleinere bestek, zoals kaasmesjes en botermesjes.

Veel keuze in materiaal

Ook het materiaal is een persoonlijke keuze, maar tevens belangrijk omdat dit iets zegt over de kwaliteit van het bestek. Je investeert veel geld in het bestek, dus je wilt ook dat je er lang van kunt genieten. Bestek kan uit een of twee delen bestaan. Bij een tweedelig bestek is het heft van een ander, vaak decoratief materiaal. Meestal is dit kunststof. Bestek dat uit twee stukken bestaat is altijd gevoeliger en kan makkelijker breken. Daarom is het goed om de onderhoudsinstructies die de winkel of de fabrikant adviseert goed op te volgen. 

RVS

Tegenwoordig wordt bestek vooral van roestvrij staal gemaakt, ook wel RVS genoemd. RVS is eigenlijk een combinatie van materialen. De meest voorkomende samenstelling is 18/10. Dit betekent dat het RVS bestaat uit 18% chroom en 10% nikkel. Nikkel maakt het bestek duurder, maar is essentieel om krassen en corrosie tegen te gaan. Wil je voor kwaliteit gaan? Dan is 18/10 bestek de beste keuze.

Strak en modern of juist klassiek?

Het gekozen design is altijd persoonlijk. Houd je van strak en modern of juist van klassiek bestek? Will je graag gekleurd bestek zodat dit goed te combineren is met jouw servies of inrichting van het huis? Roestvrijstalen bestek met prachtig parelmoer gekleurd handvat is voor sommigen een fraai design, terwijl anderen juist voor basic gaan. 

Verder is er verschillend bestek voor verschillende doelen. Denk daarbij aan ontbijt, lunch en diner, maar ook aan bijvoorbeeld speciaal bestek om op te scheppen.

Alleen al het assortiment van opschepbestek is zo enorm, dat je eindeloos kunt variëren en combineren. Er zijn namelijk veel verschillende soorten opscheplepels verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de rijstlepel. Een extra grote lepel die niet alleen erg praktisch is voor het opscheppen van rijst, maar ook andere voor andere  gerechten zeer geschikt is. Ook voor pastagerechten zijn verschillende soorten opscheplepels ontworpen. Zo is er een lepel voor de spaghetti en een andere voor lasagne. Oriënteer je dus ook goed op wat er verkrijgbaar is, grote kans dat daar bestek bij zit waar je nog nooit van hebt gehoord.

You may also like

Comments are closed here.