sfeervolle buitenverlichting

Het verlichten van je tuin: de beste tips voor tuinverlichting


De zomer is weer achter de rug. Dat betekent dat de dagen korter worden en de donkere maanden weer voor de deur staan. Belangrijk in het najaar en voorjaar is dan een goede buitenverlichting. Niet alleen omdat sfeervolle buitenverlichting ervoor zorgt dat je ook in de avonduren van de pracht en praal van jouw tuin kunt genieten. Maar ook omdat een goed verlichte tuin veiliger is. Mocht je ’s avonds of in de vroege ochtend door de tuin lopen, dan heb je minder kans op valpartijen. En goede buitenverlichting schrikt ook inbrekers af, die het liefst in het donker opereren. Maar hoe pak je de tuinverlichting slim aan, zodat je een goede en fraai verlichte tuin kunt creëren? Gebruik onderstaande tuinverlichting inspiratie en tips en je tovert jouw tuin snel om tot een fraaie en veilige plek.

Maak een duidelijk lichtplan

Belangrijk is om goed voorbereid te werk te gaan. Dit doe je door het maken van een lichtplan tuin. Een goed lichtplan tuin bevat een getekend tuinontwerp op schaal, zodat je een totaaloverzicht van de tuin hebt. In her lichtplan tuin stat precies aangegeven waar in de planten, meubilair, een heg, het terras, de schuur, et cetera staat en waar er precies sfeervolle buitenverlichting geplaatst moet worden. Diverse plekken zij natuurlijk belangrijk om goed te verluchten, zoals het terras, de schuur en de poort van het tuinhek. Handig aan een lichtplan is dat je meteen, door de afmetingen op het plan, weet hoe lang de bedrading moet zijn, waar stopcontacten moeten komen, et cetera.

tuinverlichting inspiratie

Kies voor led verlichting om te besparen

Een belangrijke tuinverlichting inspiratie tip is om te kiezen voor led verlichting in de tuin. Led-lampen in de tuin gebruiken is om meerdere redenen aan te raden. Zo gaan led-lampen erg lang mee, verbruiken ze veel meer energie dan gloei- of halogeenlampen en zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleurvarianten. Led is dan ook sfeervolle buitenverlichting, waar je op kunt bouwen en vertrouwen op de langere termijn.

goede buitenverlichting

Veilige bedrading en aansluiting

Een belangrijke voorwaarde voor goede tuinverlichting is optimale veiligheid. Als er iets is dat je wilt voorkomen, is het wel kortsluiting of brand. Zorg daarom voor goede waterdichte bedrading, zie speciaal ontworpen is voor gebruik op vochtige plekken. Zorg ook dat stopcontacten en verbindingen vochtbestendig en dus veilig zijn!

You may also like

Comments are closed here.