verticale radiator

Het praktische nut en het stijlvolle uiterlijk van een verticale radiator


De belangrijkste taak van een radiator is natuurlijk het opwarmen van een ruimte. Tegenwoordig wordt dit steeds vaker gedaan door een designradiator. Dit type radiator is deels ontwikkelt voor het oog, maar deels ook voor de functionaliteit. Over het algemeen is een badkamer, maar bijvoorbeeld ook een keuken, een kleine ruimte die zo functioneel mogelijk moet worden ingericht. Een design radiator is dan perfect, die houdt de ruimte warm, droogt de handdoeken en kan ook nog eens een echte eyecatcher zijn. Designradiatoren zijn er dus voor gaan zorgen dat een radiator meerdere functies heeft gekregen in de ruimte waar deze hangt.

Jaren geleden werd er bij radiator aanbieders de verticale radiator geïntroduceerd en deze zorgde voor een totale verschuiving van de markt. Een standaard horizontale type 22 radiator is namelijk niet langer noodzakelijk, waardoor andere factoren een belangrijke rol zijn gaan spelen in de keuze voor het type radiator. Een verticale radiator wordt vaak gekozen uit praktische overwegingen om zoveel mogelijk bruikbare ruimte te besparen. Daarnaast is het, zoals hierboven al genoemd, ook mogelijk om de stijl van een radiator perfect aan te laten sluiten op de stijl van het interieur. Heb jij bijvoorbeeld een strak, modern interieur? Dan is een verticale designradiator met een vlakke voorplaat of platte panelen een prachtige toevoeging aan dat interieur. Maar er zijn ook andere stijlen en uitvoeringen mogelijk om van een radiator echt een eyecatcher te maken.

Modern en tijdloze verwarming

Een designradiator zorgt voor een moderne en tijdloze verwarming die aansluit op uw interieur. Dit doet een designradiator door in dezelfde stijl te zijn vervaardigd als andere elementen uit het interieur, of door juist niet op te vallen en daardoor geen echt onderdeel van het interieur te hoeven worden. Voor elk type interieur is er een geschikte designradiator beschikbaar. Het hoeft daarnaast helemaal niet ingewikkeld te zijn om zo’n designradiator aan te sluiten. Op internet zijn hier genoeg instructievideo’s over te vinden.

Een verticale radiator is praktisch en stijlvol

Ook voor mensen met een beperkte woonruimte is een verticale designradiator een goede oplossing. Waar je vroeger alleen een keuze had voor een horizontale radiator is dat nu dus anders. De oude radiator werd eigenlijk altijd onder een raam gehangen. Niet alleen zorgde de opstijgende warme lucht voor een ‘gordijn’ die de koude lucht van het raam zoveel mogelijk tegen ging, maar het was ook een praktische keuze, omdat deze ruimte vaak gezien werd als loze ruimte. Een verticale radiator neemt door zijn vorm veel minder ruimte in. Dit maakt een verticale radiator bijzonder geschikt voor kleine ruimtes zoals een badkamer, maar kan dit type radiator ook in een woonkamer ruimtebesparend werken. Bovendien heeft een verticale radiator door zijn vorm ook een extra hoge warmteafgifte, waardoor hij iedere ruimte optimaal kan verwarmen!

Heb je een beperkte woonruimte en wil je het liefst zoveel mogelijk ruimte besparen? Dan biedt een verticale radiator dus uitkomst! Vroeger, toen onze huizen nog niet zo goed geïsoleerd waren, was een horizontale radiator onder het raam meestal de beste optie. Dit had twee belangrijke redenen. Door de radiator direct onder het raam te plaatsen, zorgde de opstijgende warme lucht voor een warme luchtgordijn die de koude lucht van het raam zoveel mogelijk tegen ging. Daarnaast was het ook een praktische keuze om de radiator onder het raam te plaatsen, omdat deze ruimte vaak gezien werd als loze ruimte. Omdat we onze huizen tegenwoordig een stuk beter isoleren is het niet langer noodzakelijk om de radiator onder het raam te plaatsen. 

Andere typen radiatoren

Dit maakt het mogelijk om ook voor andere typen radiatoren te kiezen, zoals bijvoorbeeld een verticale variant. Een verticale radiator neemt door zijn vorm veel minder bruikbare ruimte in. Dit maakt een verticale radiator bijzonder geschikt voor kleine ruimtes zoals een badkamer, maar kan dit type radiator ook in een woonkamer ruimtebesparend werken. Bovendien heeft een verticale radiator door zijn vorm ook een extra hoge warmteafgifte, waardoor hij iedere ruimte optimaal kan verwarmen!

Nu een horizontale radiator niet langer noodzakelijk is, gaan andere factoren een belangrijke rol spelen in de keuze voor een type radiator. Uit praktische overwegingen om zoveel mogelijk bruikbare ruimte te besparen kiezen veel mensen voor een verticale radiator. Daarnaast is het ook mogelijk om de stijl van een radiator perfect aan te laten sluiten op de stijl van het interieur waarbinnen de radiator geplaatst wordt. Een verticale radiator is hiervoor bijzonder geschikt. Houd je bijvoorbeeld van een strakke, moderne stijl? Dan is een verticale designradiator met een vlakke voorplaat of platte panelen een prachtige toevoeging aan het interieur. Maar er zijn ook andere stijlen en uitvoeringen mogelijk om van een radiator echt een eyecatcher te maken!

You may also like

Comments are closed here.