woz bepalen

Het belang van een juiste WOZ waarde


Weet jij de waarde van je woning? Ben je op de hoogte van welke impact een taxatie kan hebben op de waarde van een woning wanneer deze op de markt wordt gebracht? Van onvoorspelbare activiteit op de lokale woningmarkt tot een onvoorzien funderingsprobleem, de schommelingen in de waarde van een woning kunnen behoorlijk verwarrend zijn voor de gemiddelde huiseigenaar, waardoor een WOZ bezwaar later moet worden aangevraagd. Een juist WOZ waarde is namelijk erg belangrijk! Hier zijn enkele redenen waarom je altijd de waarde van je huis moet weten.

Moet je verkopen?

Of het een goed moment is om te verkopen hangt sterk af van de waarde van een woning. Het is een vrij eenvoudig concept om uit te leggen; de netto-opbrengst die je maakt na de verkoop van je huis is de verkoopprijs, min het lening saldo, min de verkoopkosten. Aangezien het geld elke maand van je rekening komt, is de kans groot dat je het saldo van je lening al kent. Maar als je dat niet weet, dan is het belangrijk om te weten hoe je informatie kunt vinden naast de geldende verkoopkosten in de regio. Als je zou overwegen om je huis te verkopen, is de juiste WOZ waarde namelijk belangrijk.

Is herfinanciering een goed idee?

Tot op zekere hoogte wel, hoe meer eigen vermogen je hebt, hoe meer je in aanmerking zal komen voor betere leningsvoorwaarden. Hoewel je in aanmerking moet komen voor andere krediet overwegingen, is het eigen vermogen dat je in huis hebt een van de meest belangrijke criteria. Dat gezegd hebbende, staan ​​geldschieters, afhankelijk van de lening, een lener over het algemeen maximaal 75% tot 96,5% toe op hun eigendom. Het kennen van de waarde van je huis zal enig licht werpen op de hoogte van een hypotheek die je kunt nemen. Of je nu herfinanciert om een ​​beter tarief te krijgen, een lagere betaling te krijgen of een uitbetaling te doen om te helpen met andere financiële behoeften, de waarde van je huis speelt hierin een grote rol.

Zullen verbeteringen aan het huis helpen? 

Wanneer huiseigenaren beslissen om hun woning te verkopen, beginnen ze vaak na te denken over alle upgrades die ze kunnen doen om de waarde van het huis te maximaliseren. Hoewel dit in sommige gevallen een goede beslissing kan zijn, is het niet altijd het beste idee. Verbeteringen aan het huis worden om twee redenen aangebracht: het huis comfortabeler maken om in te wonen en het huis klaarmaken voor verkoop om een ​​betere verkoopprijs te krijgen. Wat de meeste huiseigenaren zich niet realiseren, is de waarde van andere huizen in hun buurt. Als een huis zich al aan de bovenkant van de verkoopprijs bevindt, kan het aanbrengen van verbeteringen leiden tot weinig winst, of erger nog, tot verlies. Voorkom dat je tijd en geld verspilt hierdoor.

Wat als je extra inkomsten nodig hebt?

Dit kan voor veel huiseigenaren een probleem zijn, omdat er zoveel zaken zijn waarmee rekening moet worden gehouden. In de huidige economie zijn veel huiseigenaren op zoek naar extra inkomstenbronnen om de onvoorziene uitgaven te dekken die gepaard gaan met het bezitten van een huis en andere onverwachte kosten. Velen zullen overwegen hun hypotheek te herfinancieren om een ​​uitbetaling te krijgen, maar het is misschien geen goede zet, vooral als de rente lager is dan de huidige marktrente. Net als bij een herfinancieringslening, zal een geldschieter ook eisen dat er een bepaald eigen vermogen is. Doorgaans wordt van een huiseigenaar verwacht dat hij minimaal 20% -25% heeft om in aanmerking te komen hiervoor!

You may also like

Comments are closed here.