douglas tuinmeubelen

Heerlijk loungen op een Douglas hoekbank


Houdt u van een warme zomeravond in de schemering of wilt u nog even nagenieten van het zonnetje in het najaar? Beide gelegenheden nodigen u uit om heerlijk te loungen op een Douglas hoekbank. Want of u nu op uw terras in de tuin zit, of beschut tussen de planten op uw balkon, op deze hoekbank zit u altijd goed. Douglas hout heeft de mooie eigenschap dat het sterk en stabiel is. En de kleur van de Douglas hoekbank geeft extra karakter aan uw tuin of terras.

Van Douglasspar tot hoekbank

De Douglas hoekbank is gemaakt van hout dat afkomstig is van de Douglasspar. Deze boom, die onder de familie van de naaldbomen valt, groeit gewoon in Europa. De boom is sterk en duurzaam. Dat betekent dat het hout dat van deze boom afkomstig is, ook heel sterk is. En daardoor is Douglas hout heel geschikt voor het maken van allerlei soorten tuinmeubelen, waaronder de Douglas hoekbank. Van nature is de houtkleur roodachtig. Maar onder de weersinvloeden krijgt het hout een mooie grijze waas. Daardoor kleurt het altijd mooi bij alle soorten kleuren kussens.

Kies een Douglas hoekbank die bij u past

Het voordeel van een Douglas hoekbank is dat u de samenstelling helemaal af kunt stemmen op uw wensen en smaak. Houdt u van een robuuste uitstraling, dan kiest u voor een bank die bestaat uit compacte houten arm- en rugleuningen. Maar wilt u op uw balkon een Douglas hoekbank die heel ruimtelijk oogt, dan is het ook mogelijk om voor een ontwerp met open armleuningen te kiezen, of een model met horizontale balken. Dankzij het sterke hout zijn er veel verschillende ontwerpen mogelijk, voor iedere smaak en voor iedere ruimte.

Eenvoudig in onderhoud

Met de Douglas hoekbank heeft u een vaste lounge set in uw tuin staan. Als het zonnetje maar even schijnt, dan kunt u direct uw kop koffie erbij pakken om even buiten te genieten. Want de Douglas hoekbank hoeft u niet in de de winter binnen te zetten. Het hout beschermt u eenvoudig door het met een buitenolie te behandelen, zodat de weersinvloeden buiten de deur blijven. En u hoeft dus ook niet in het voorjaar en het najaar te slepen met de meubelstukken of extra ruimte in de schuur vrij te houden. In plaats daarvan besteed u de tijd die u daardoor over heeft, lekker op de Douglas hoekbank.

Stem de Douglas hoekbank af op uw tuininrichting

Bij het bestellen van een Douglas hoekbank kunt u kiezen uit een aantal kleuren olie waar u het hout mee wilt laten behandelen. Dit kunt u afstemmen op de sfeer van de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een naturel kleur of een White wash. Maar niet alleen de olie bepaalt de stijl van de bank. Want ook kussens kunt u helemaal naar eigen smaak kiezen. Heeft u veel groene planten en houdt u van een strak ontwerp? Dan kiest u bijvoorbeeld voor zwart of donkergrijs. Maar wilt u de kussens net zo vrolijk laten opvallen als de bloemen in de plantenpotten, dan is er een een hele waaier aan frisse kleuren om uit te kiezen. Dankzij de speciale stof heeft u daar ook jarenlang plezier van.

You may also like

Comments are closed here.