inktjet printer

Haal een inkjet printer in huis!


Kijk eens rond in huis, de meeste voorwerpen die je ziet, heb je gekocht wegens functionaliteit of omdat het leuk staat. Zijn er nog dingen die je mist? In eerste instantie wellicht niet, maar heb jij bijvoorbeeld al een printer thuis? Een apparaat waar je misschien niet snel aan denkt, maar wat zeker meerwaarde heeft!

Een inkjet printer is enorm handig om in huis te hebben. Je hoeft misschien niet heel vaak ergens een afdruk van te hebben, maar de keren dat het nodig is, is het toch prettig als het een klusje van slechts een paar seconden is. Momenteel zul je waarschijnlijk op kantoor gebruik maken van de printer, bij de buren aankloppen of ervoor betalen bij een copyshop. Dat kan makkelijker!

De voordelen van een inkjetprinter

Een verzendlabel voor een pakket, een kopie van je paspoort of een leuke foto voor in een lijstje. Je hebt al snel een hele opsomming aan afdrukken die je kunt maken, áls je tenminste een printer in huis hebt. Printen, kopiëren, scannen en optioneel ook faxen kosten jou geen moeite meer. Met een all-in-one inkjet printer doe je het allemaal zelf.

Inkjetprinters zijn printers die je vaak in een huishouden tegenkomt. Dankzij hun compacte formaat zijn deze apparaten makkelijk op een bureau te zetten of op een andere manier in huis op te bergen. Je computer of laptop verbind je via wifi met de printer, zo kun jij gewoon vanuit je luie stoel dat printje uitdraaien, zelfs mobiel printen is hierdoor mogelijk. De printer kan dus prima aan de andere kant van de woonkamer op een tafeltje staan, waardoor hij niet op een onhandige plek af hoeft te doen aan je interieur.

Een andere reden, waarom deze printer vaak in privésferen gebruikt wordt, is omdat deze printers goedkoop zijn in de aanschaf. Laserprinters zijn vaak een stuk duurder dan inkjetprinters en daarnaast vrij groot, waardoor je zo’n apparaat liever niet in de woonkamer hebt staan. Een ander voordeel van inkjetprinters is dat ze uitblinken in het afdrukken van foto’s en afbeeldingen. Een werkstuk voor school kun je voorzien van afbeeldingen en de foto’s voor de fotomuur druk je zelf af. Deze documenten komen in no-time uit de printer.

De meeste inkjet printers zijn voorzien van duplex, de functie waarmee je automatisch dubbelzijdig kunt printen, zodat je bij het afdrukken van grote werkstukken en andere documenten papier kunt besparen. Het is ook mogelijk om te besparen op inkt, door inktcartridges van een eigen merk te bestellen, in plaats van het origineel. Naast lage aanschafkosten kun je dus ook de gebruikskosten in de hand houden door goed te kijken naar inkt en (foto)papier.

Creatief met printen

Nog niet overtuigd? Naast alle ‘serieuze zaken’, zoals het afdrukken van werkstukken en verslagen, kun je ook een hoop creatieve dingen doen met een printer. Zo staat het internet vol met mooie kleurplaten en leuke hobbyprojecten. Met behulp van sjablonen en printbare onderdelen knutsel je versieringen voor de feestdagen, maak je zelf ontworpen verjaardagskaarten of print je een puzzel. Samen of alleen, met behulp van een printer breng je knutseltijd naar een hoger niveau.

Nuttige documenten en leuke ontwerpen druk je af met behulp van een printer. Maak het jezelf makkelijk en haal een inkjetprinter in huis! 

You may also like

Comments are closed here.