genieten van tuin

Geniet het hele jaar door van je tuin met deze tips!


Waarom maak je dit jaar niet van de winter je vriend door het buitenleven te omarmen? In plaats van je tuin links te laten liggen in de wintermaanden, kun je met wat aanpassingen in deze tijd juist van je tuin genieten. Het kan een geweldige plek zijn om te ontspannen met familie en vrienden en de frisse lucht is ook goed voor je gezondheid. Met een paar zorgvuldige aanpassingen kan jouw wintertuin een fantastische plek zijn voor een intieme familiebijeenkomst.

En het maakt ook niet uit hoe groot de buitenruimte is, zowel een terrasoverkapping op maat, een balkon, terras of een veranda kan ook worden omgevormd tot een uitnodigende ruimte. Het draait allemaal om voorbereid zijn op wat het weer zou kunnen brengen tijdens de donkere maanden. Zo kun je genieten van de winterzon op je gezicht en je humeur verbeteren. Waar wacht je op? Met de komst van de winter is juist nu de tijd om naar buiten te gaan in je tuin. Lees verder om erachter te komen hoe je de perfecte wintertuin creëert.

Een plek om droog te zitten

Het toevoegen van beschutting zal niet alleen de intimiteit vergroten, maar het zal je ook beschermen tegen de elementen. Natuurlijk is een terrasoverkapping ideaal, maar als dat niet tot de opties behoort, gebruik je parasol met terrasverwarming om de kou buiten te houden. Of je kunt overwegen te investeren in een tuinhuisje dat een geweldig toevluchtsoord kan zijn als het regent.  Hang buitenverlichting op onder het afdak of wacht op een zachte gloed als het avondlicht vanzelf vervaagt. Als je een grotere tuin hebt, concentreer je dan op het bedekken van slechts een klein gebied (in plaats van de hele tuin) om een ​​gevoel van intimiteit te creëren.

Zorg voor een opgeruimde omgeving

Met de hoeveelheid regen die we hier in de wintermaanden krijgen, is het gemakkelijk om af te zien van tijd door te brengen in je tuin. Het belangrijkste is daarom om een ​​mooie, uitnodigende ruimte te creëren waarin je wilt zijn. Probeer je tuinonderhoud bij te houden en laat je tuin niet overgenomen worden door afgevallen bladeren, onkruid, etc. In plaats van je tuin te negeren, houdt je wintertuin in de gaten zodat deze er goed uitziet. Zorg dus dat de paden worden geveegd, breng vuilniszakken naar de stortplaats, etc: op die manier zal je tuin er geliefd en gekoesterd uitzien. En je zult een rustgevende plek hebben, ongeacht de grootte.

Winter flora

Als je een vleugje natuurlijke kleur aan je tuin wil toevoegen, waarom plant je dan niet wat winterbloemen? December is ideaal voor sommige tulpenbollen, zoals Paperwhites en Amaryllis. Ze zijn erg gemakkelijk te kweken en ze voegen een vleugje kleur toe aan je tuin wanneer dat nodig is: in de donkere wintermaanden. Voor een klassieke kerstlook kun je niet fout gaan met het rood van Multi Amaryllis Red Tiger, of kies juist voor de opwindende roze-gestreepte tinten van Jumbo Amaryllis Gervase of Jumbo Double Amaryllis Dancing Queen.

Fijne buitenmeubelen

Dit is een goed moment om te investeren in stevig tuinmeubilair, want in de herfst zijn er veel geweldige aanbiedingen. Denk na over hoe je de ruimte gebruikt! Gezinnen willen misschien investeren in een ruime hoekbank, ideaal voor een thuisbioscoop voor filmavonden met een winters thema.

You may also like

Comments are closed here.