De beste houten vloer volgens experts

Geen half werk wanneer je voor een houten vloer kiest


Wanneer je een nieuwe houten vloer kopen wilt, kun je kiezen uit tal van soorten houtvloeren. Denk bijvoorbeeld aan massief hout, laminaat eiken houten vloer of parket. Maar ook kun je gaan voor een zogenoemde multiplank, een visgraat vloer, duovloer of een tapis. Er is keuze in overvloed. Maar natuurlijk wil je in jouw situatie de beste houten vloer kopen. Een vloer die praktisch is, er mooi uitziet en het liefst een zo lang mogelijke levensduur heeft. Hoe kies je zo’n vloer uit? Met onze adviezen kom je hier wel uit! Een belangrijk aandachtspunt bij een houten vloer kiezen is de uitstraling van de vloer. Wil je een sterke vloer die lang mooi blijft, dan is een massief houten vloer laten leggen altijd een veilige keuze.

De beste houten vloer volgens experts

Wanneer je interieur- of vloerspecialisten vraagt wat de beste vloer is, dan krijg je als antwoord vaak: een multiplank en/of lamelparket vloer. Bij de keuze uit een houten vloer of parket spelen de diverse voordelen van een parketvloer mee, die dit vloertype toch het aantrekkelijkste maken. Een van de grote pluspunten van een houten vloer kopen van het type multiplank, is de stabiliteit van deze vloer. Onder een multiplank vloer – die ook wel duoplank, mulyivloer of lamelparket wordt genoemd – wordt een vloertype verstaan dat is opgebouwd uit meerdere houtlagen. Er zijn twee lagen, namelijk een toplaag van eikenhout en een onderlaag van multiplex berkenhout. Deze combinatie heeft de nodige voordelen die overtuigend genoeg zijn om te kiezen voor dit type massief houten vloer laten leggen. Een houten vloer kiezen van multiplank heeft als eerste grote pluspunt het feit dat deze vloer perfect geschikt is voor vloerverwarming. Ten tweede ligt deze vloer stabiel, waardoor er van kraken en geluidsoverlast geen sprake is. Lamelparket of wel multiplank is in de derde plaats de beste houten vloer omdat deze maar liefst 80 procent minder werkt dan een massief houtvloersoort. Als vierde pro van een duo loer cq. multiplank kan het feit worden genoemd dat een houten vloer kopen van deze variant betekent dat je kiest voor een uitstekende, zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Lamelparket is namelijk aanzienlijk voordeliger dan een massief houten vloer laten leggen.

Een ruime keuze qua vloersoorten

Qua stijlen en kleuren is er een ruime keuze aan lamelparket en duovloeren beschikbaar. Laat je inspireren door alle opties en modellen vloeren die er zijn en koop jouw multiplank vloer voordelig via een betrouwbare leverancier.

You may also like

Comments are closed here.