akoestisch wandpanelen

Geef je interieur een nieuwe look met akoestische wandpanelen


Is het tijd om je interieur eens lekker aan te pakken en op te frissen? Dan kun je natuurlijk nieuwe meubels bestellen of woonaccessoires in vrolijke of juist rustige kleuren kopen. Een andere mooie manier om je huis een make-over te geven, is door het aanbrengen van akoestische houten wandpanelen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en zorgen voor een aangename akoestiek in je woning. Daarnaast zien ze er ook nog eens ontzettend stijlvol uit.

wat zijn akoestische wandpanelen

Wat zijn akoestische wandpanelen?

Akoestische wandpanelen zijn gemaakt van een basislaag vilt, waarop MDF en een laag houtfineer zijn aangebracht. Vilt zorgt voor een ongekend goede opname van geluiden, waardoor je minder last hebt van bijvoorbeeld echoën of luide muziek. Het MDF en het duurzame houtfineer zorgen vooral voor optische pracht. Het verticale lijnenwerk creëert rust in huis en zorgt voor een warme uitstraling in ieder interieur. Ook geven de panelen extra karakter aan je woning. Door de strakke vormgeving zijn de wandpanelen ideaal als achtergrondelement bij onder meer je televisie, bank of eetgedeelte. Daarnaast kun je ze ook aan je plafond monteren. Combineer ze hier bijvoorbeeld met een mooie, opvallende hanglamp.

Waarom kiezen voor akoestische wandpanelen?

Er zijn verschillende redenen om houten akoestische wandpanelen toe te voegen aan je interieur. Zo zorgen ze direct voor een hele fijne en warme sfeer in huis. Je hebt de keuze uit diverse prachtige houttinten, zodat je voor elke woonstijl de perfecte wandpanelen kunt selecteren. Verder kunnen de houten wandpanelen de monotone uitstraling van kale muren doorbreken, waardoor de kamer er direct speelser en gezelliger uitziet. Nog een groot voordeel van de panelen voor muren en plafonds is dat ze heel eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Zo eenvoudig dat je het zelf zo geregeld hebt!

houten akoestische wandpanelen

Perfect voor thuis en op het werk

Houten akoestische wandpanelen worden steeds vaker gebruikt voor het verfraaien van allerlei soorten interieurs. Zo worden ze steeds populairder bij mensen thuis, maar ook in allerlei grote en kleine bedrijven. De panelen zijn onder meer geschikt voor in de horeca, op kantoren en in wachtruimtes. Gaat jouw voorkeur uit naar akoestische houten wandpanelen voor thuis? Dan kun je ze onder meer plaatsen in je woonkamer, thuiskantoor of slaapkamer. Laat je vooral inspireren door de vele voorbeelden die je eenvoudig online kunt vinden. Natuurlijk kun je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten en nog weer heel andere toepassingen bedenken voor je eigen wandpanelen! Zo kun ze verdelen over meerdere vlakken op je plafond en muren. Ook is het mogelijk om de akoestische wandpanelen over een halfronde ondergrond aan te brengen, waardoor een speels en warm effect ontstaat.

akoestische houten wandpanelen

Eenvoudig te monteren

Heb je jouw ideale variant van de houten wandpanelen gevonden? Dan is het alleen nog maar een kwestie van bestellen, laten bezorgen en monteren. Dit monteren kun je gemakkelijk zelf doen, door ze vast te schroeven of te kitten. De panelen worden standaard geleverd in het formaat 260 x 52 centimeter. Inkorten kan eenvoudig door het houten gedeelte op de gewenste lengte af te zagen en het overtollige vilt met een stanleymes af te snijden. Natuurlijk kun je de panelen ook op maat laten zagen bij je leverancier (tegen een meerprijs). Bedek bij voorkeur niet al je wanden en plafonds met de houten akoestische wandpanelen. Ze zijn juist bedoeld om een mooi contrast te vormen met de rest van je interieur.

Ontdek de perfecte akoestische wandpanelen voor jouw interieur!

Ben je overtuigd van de prachtige uitstraling en de fijne werking van de akoestische houten wandpanelen? Dan is het natuurlijk ontzettend mooi om ze ook in jouw interieur door te voeren! Je kunt online inspiratie opdoen voor de mooiste kleuren en variaties, maar ze in het echt zien en voelen is natuurlijk wel zo fijn. Bestel daarom heel voordelig (en soms zelfs gratis) een aantal samples. Je ontvangt een selectie met kleine paneeltjes in de kleuren die jou het meest aanspreken, zoals walnoot, eiken en houtskool. Bekijk vervolgens onder verschillende omstandigheden (overdag en ’s avonds bijvoorbeeld) welke variant het beste past bij jouw woning.

Verschillende mogelijkheden akoestische houten wandpanelen bij Akupanel

Een betrouwbare leverancier van akoestische houten wandpanelen van hoge kwaliteit is Akupanel.nl. Hieronder zie je enkele verschillende mogelijkheden qua materiaal en kleur. Naast onderstaande mogelijkheden zijn er ook nog panelen leverbaar in ‘naturel eiken’, ‘naturel grijs’, ‘houtskool’ en ‘zwart’. Qua afmetingen zijn er panelen van 260cm x 52cm, panelen van 300cm x 52cm, tegel wandpanenelen van 52cmx52cm en lambrisering wandpanenelen van 130cm x 52cm. Neem een kijkje in het assortiment van akupanel voor de verschillende mogelijkheden.

You may also like

Comments are closed here.