banken stofferen

Geef je bankstel een tweede leven


Eigenlijk is het jammer. De bank of stoel zit nog lekker, het model is nog helemaal jouw smaak, maar de stof is versleten of het dessin past niet meer bij rest van het interieur. En wat te doen wanneer de veren door de zitting prikken. Weg doen lijkt de enige zinvolle oplossing. Toch hoeft dat niet altijd slim te zijn. Banken stofferen kent heel veel mogelijkheden waardoor je ineens een heel nieuwe bank of stoel in huis hebt staan, en daar hoeft het niet bij te blijven.

Trends wisselen elkaar in hoog tempo af. Bij de aankoop van een bank of comfortabele stoel ga je er eigenlijk vanuit dat die lange tijd meegaat. Een nieuwe bank of stoel is ook nog eens duur wanneer je voor kwaliteit gaat en eigenlijk wil je de bank niet kwijt maar gewoon een andere stof. Dit dilemma is relatief eenvoudig op te lossen door de opnieuw bank te stofferen.

Hoe wordt er gestoffeerd?

Bij het bank stofferen wordt eerst gekeken naar de constructie van hetgeen gereviseerd moet worden. Een bank stofferen is niet alleen een ander stofje op de bank zetten. Wanneer de constructie goed is wordt gekeken naar de vulling. Veren worden terug gezet of vervangen, schuim wordt opgevuld en verstevigd. Zo is de basis van de bank of de stoel weer klaar voor gebruik. Dan volgt het daadwerkelijke stofferen.

Bij de meubelstoffeerder heb je de keus uit een enorme hoeveelheid verschillende kleuren, designs en materialen. Het zijn speciale stoffen. Meubelstoffen moeten aan andere voorwaarden voldoen dan een lap uit een stoffenzaak waar kleding of gordijnen van gemaakt worden. Meubelstof moet als eerste in een bepaalde mate vuilafstotend te zijn. Ook schuurvast is een voorwaarde. Dit betekent dat de stof zo samengesteld is dat voortijdige slijtage tegengegaan wordt. Je schuift wat af op een bank of stoel en daar moet de stof wel tegen kunnen. Ook rek is belangrijk. Door veel op een plek te zitten deukt de vulling misschien wat in maar wanneer het kussen weer opgeschud is blijkt de stof weer prima op zijn plek te vallen. Er zijn geen losse plooien zichtbaar. Je kunt wel een leuk stofje ergens anders vandaan halen, maar de garantie op dit soort zaken vervalt dan.

Een trendy favoriet

De prijs van het bank stofferen valt in verhouding heel erg mee. Je bent nooit zoveel kwijt als wanneer je een ander exemplaar zou kopen en daardoor loont het de moeite na een paar jaar nog eens te kijken of de stof nog wel bij je interieur past. Je laat een tijdloos of favoriet model van de bank of stoel meebewegen met de stijl van het moment. Doordat er vakwerk geleverd wordt heb je die mogelijkheid.

Soms is het leuk niet alleen de bank te stofferen of de stoel, maar ook de eetkamerstoelen of de lampenkappen mee te nemen in het totale plaatje. Het kan allemaal. Door het opnieuw stofferen van de zitmeubelen verander je het hele interieur. Zij zijn toch bepalend voor de sfeer. Een bank stofferen opent deuren naar allerlei mogelijkheden om op een betaalbare manier jouw favoriete meubelstukken naar de huidige tijd vertalen.

You may also like

Comments are closed here.