hexagon wanddecoratie

Ga voor dynamische wanddecoratie in hexagon stijl


Hexagon wanddecoratie zorgt voor extra karakter en stijl in je woning. Ze vormen een bijzondere blikvanger aan de muur. Met hexagon wanddecoratie kun je allerlei kanten op, zo mix je bijvoorbeeld kleine tot middelgrote foto’s of spiegels in een mooi geheel van zes hoeken aan de muur.  De hexagon is tegenwoordig populair in woningen. De zeshoekige patronen stralen een soort nostalgie uit. De vormen brengen je terug in de tijd van de retrolook. Tegenwoordig komen de jaren zeventig weer een beetje terug in het interieur. Je kunt de afbeeldingen helemaal zelf, in je eigen stijl, vormgeven. Wanddecoratie hexagon geeft een creatief tintje aan je woning. Je kunt de foto’s digitaal samenstellen en op volgorde sorteren. Kies bijvoorbeeld voor herinneringen, landschapsfoto’s, foto’s van dieren, afbeeldingen van beroemde kunstwerken of patronen.

Kunstzinnige vormen aan de muur

De zeshoek heeft een lange geschiedenis achter de rug. Deze vorm is authentiek en wordt al jaren in bijvoorbeeld de architectuur, voor spiegels, mozaïeken, tegels en oude kunstwerken gebruikt. Geometrische ontwerp trends zijn de laatste jaren weer opnieuw tot leven gekomen. Zowel in woningen als bedrijven, zie je dit type wanddecoratie veel terug komen. De vormen stralen rust uit. Dit komt door hun evenwichtige en symmetrische uiterlijk. Je kunt de hexagon wand prima in een modern en minimalistisch interieur plaatsen. Ook bohemian doet het goed met hexagons.

Zeshoeken en afbeeldingen

Foto’s kunnen in verschillende maten op een zeshoek af worden gedrukt. Je stelt zelf je display samen en plakt de foto’s in de gewenste volgorde op de muur. Er is speciale software beschikbaar, waarmee je de zeshoeken een voor een kunt ontwerpen. Je kunt een reeks van meerdere afbeeldingen bestellen. Op deze manier kun je een interessante fotomuur samenstellen. Wil je wat anders? Dan kun je de foto’s gewoon herschikken. Plak de hexagon op een rustige muur, zodat de foto’s niet te veel worden afgeleid.

Variëren met zeshoeken

Niet alleen foto’s, maar ook lijnen en patronen kunnen goed aan een hexagon toegevoegd worden. Wissel plaatjes met bijvoorbeeld lijnen, spreuken, motieven of patronen af. Je krijgt op deze manier een visueel aantrekkelijke wanddecoratie. Speel met je eigen creativiteit, door extra variatie in de zeshoeken te brengen. Bovendien kun je met kleur spelen. Wissel bijvoorbeeld enkele kleurenfoto’s met zwart-witfoto’s af of kies voor een creatieve fotofilter. Of wat dacht je van een grote foto in losse zeshoeken opdelen? Dit geeft een soort puzzeleffect. Je foto wordt dan nog interessanter om naar te kijken, door het lijnenspel van de zeshoek. Je kunt een hexagon bovendien met andere vormen combineren. Zo krijg je een dynamisch en speels effect op de muur.

You may also like

Comments are closed here.