interieur opfrissen

Fris je interieur dit voorjaar op met deze interieurtrends 


Gebruik de komende weken om je interieur in huis op te frissen! Laat je hierbij inspireren door de laatste interieurtrends. Zo is het onder meer populair om gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan een fraai, puur houten dressoir in de woonkamer, een houten nachtkastje in de slaapkamer, robuuste houten kasten in de keuken, enzovoorts. Niet alleen het gebruik van hout wint aan populariteit onder interieurstylisten. Denk ook aan de bewuste keuze voor bijvoorbeeld een groene hoekbank, of een 2-zitsbank in een zandtint. Het zijn kleuren die rust en kalmte uitstralen, ideaal voor in de woonkamer. Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen is slechts een van de trends van dit moment. Dit artikel zet er een aantal voor je op een rijtje! Welke van deze trends spreken jou aan?

Vervang grote meubels om je kamers een frisse uitstraling te even 

De aankoop van nieuwe meubels voor je interieur helpt je kamers een frisse uitstraling te geven. Een groene hoekbank is er slechts een voorbeeld van. Denk ook aan een nieuwe bijzettafel, een nieuw televisiemeubel of bijvoorbeeld een nieuwe eettafel. Het zijn relatief grote meubels, wat maakt dat het vervangen hiervan veel doet met de uitstraling van ruimtes. Je kunt ook kiezen voor het toevoegen van een meubel. Een fauteuil in de woonkamer biedt je veel comfort bij het lezen van de krant of een boek. Ook in de slaapkamer komt zo’n fauteuil doorgaans goed tot z’n recht. Een plekje om je na een drukke dag even terug te kunnen trekken. 

Probeer grote contrasten in stijlen te vermijden 

Waar interieurstylisten voorheen regelmatig kozen voor relatief grote contrasten in stijlen, kleuren en materialen, worden die contrasten tegenwoordig juist vermeden. Een groot contrast kan speels ogen, maar zorgt er vaak ook voor dat een kamer onnodig druk en soms zelfs rommelig wordt. Het interieur in huis moet een eenheid vormen anno 2024. Dat geldt niet alleen voor het interieur binnen ruimtes, maar ook tussen deze kamers. Trek de kleur op de wanden in de woon- en eetkamer door naar de keuken, om deze ruimte bij de rest van je woning te betrekken.

Gebruik elementen in je interieur met curved lines 

Een andere interieurtrend van dit moment is de keuze voor het gebruik van curved lines, organische vormen. Denk nog eens aan de fauteuil in de woon- of slaapkamer; voorzie deze van een rond in plaats van vierkant zitvlak. De curved lines hebben van nature een zachte uitstraling. Daar waar rechte lijnen vaak hard en contrasterend zijn. Naast de bewuste keuze voor een fauteuil met een rond zitvlak, zou je ook voor bijvoorbeeld ronde lampen en een ronde spiegel aan de muur kunnen kiezen. Of denk aan het gebruik van verschillende ronde bloempotten in het interieur. Met kamerplanten kun je een interieur van meer kleur voorzien. Het past goed bij de groene of zandkleurige bank. 

Duurzaamheid en steeds bepalender thema 

Tot slot speelt duurzaamheid een steeds bepalender rol bij het samenstellen van het interieur in huis. Dat blijkt onder meer uit de materialen die gebruikt worden. Hout is een duurzaam materiaal, doordat je lichte beschadigingen relatief makkelijk herstelt. Andere voorbeelden zijn elementen van bijvoorbeeld graniet en composiet. Je ziet deze materialen veel terug in voornamelijk keukens en badkamers. Dat geldt ook voor een materiaal als beton, wat door zijn oneffenheden een speels tintje geeft aan ruimtes. Door bewust te kiezen voor een interieur van hoge kwaliteit, ook als dat een grotere investering vergt vooraf, draag je bij aan duurzaamheid. Duurzaamheid speelt daarnaast mee in bijvoorbeeld de keuze voor slimme lampen en een slimme thermostaat. 

You may also like

Comments are closed here.