buitenspelen

Emotionele voordelen van buiten spelen


De lichamelijke voordelen van tijd buiten doorbrengen zijn ongeëvenaard. Studies hebben aangetoond dat in de natuur zijn goed is voor je lichamelijke gezondheid. Het helpt ook bij het bevorderen van je concentratie en geheugen. Er zijn verschillende sterke emotionele redenen om meer tijd buitenshuis door te brengen. Door buiten te spelen kunnen kinderen zich vrij voelen en plezier hebben en creatief zijn en hun fantasie gebruiken.

Buiten spelen met vrienden maakt socializen makkelijker

Voor kinderen kan buiten spelen met vriendjes helpen om zich meer verbonden te voelen met hun gemeenschap. Je kunt activiteiten organiseren zoals voetbal of tikkertje die samenwerking en teamwerk vereisen, wat geweldige sociale vaardigheden zijn voor kinderen. Samen spelen bouwt zelfvertrouwen op en moedigt alle betrokkenen aan om naar een gemeenschappelijk doel toe te werken. Dit kan het gemakkelijker maken voor kinderen om vrienden te maken op school. Als ze daar moeite mee hebben kan dat komen omdat ze niet weten wat de regels zijn of hoe ze zich bij leeftijdsgenoten moeten gedragen. Buiten spelen met vrienden kan ze ook helpen om zich meer verbonden te voelen met de natuur. Kinderen die opgroeien met spelen in de buitenlucht, vinden het meestal leuk om actief te zijn als ze ouder zijn. Je kunt zelfs een trampoline rechthoekig kopen en je kinderen en zijn vrienden uitnodigen om te spelen. Op deze manier kan je kind beter leren socializen.

Buiten spelen helpt kinderen om hun zelfrespect op te bouwen

Buiten spelen helpt kinderen om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Door buiten te spelen kunnen kinderen hun sociale en fysieke vaardigheden, zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen. Kinderen die regelmatig buiten spelen, hebben vaak een hoger zelfbeeld. Dit komt omdat ze een verscheidenheid aan kansen hebben om succesvol te zijn in veel verschillende activiteiten. Als je je kind laat spelen met andere kinderen uit de buurt, kunnen ze oefenen met het omgaan met anderen. Dit zal hen helpen sterkere sociale vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen die meer tijd buitenshuis doorbrengen, zoals wanneer ze op een Etan trampoline springen, zijn waarschijnlijk hun hele leven fysiek actiever.

Buitenspelen helpt kinderen veerkracht en zelfstandigheid te ontwikkelen

Spelen is een veilige manier waardoor kinderen kunnen oefenen en vertrouwen krijgen in hun kunnen. Ze hebben een grotere kans om veerkrachtig te zijn als ze worden geconfronteerd met uitdagingen en kleine tegenslagen. Buitenspelen stelt hen in staat om sociale vaardigheden te ontwikkelen die hen later in hun leven helpen. Door buiten te spelen, leert je kind waardevolle levensvaardigheden. Door buiten te spelen ontwikkelen ze ook communicatieve vaardigheden door hun ideeën met elkaar te delen en worden ze onafhankelijker door zelf te ontdekken hoe dingen werken.

You may also like

Comments are closed here.