stoere loungeset

Elementen voor een stoere loungehoek in de tuin


Ben jij ook zo gek op een stoere tuin? Dan mag een loungehoek met een robuuste uitstraling zeker niet ontbreken. In dit artikel lees je welke materialen, kleuren, accessoires en welk type loungeset je kunt toevoegen om het terras een stoere look te geven. Veel van de onderstaande tips zijn ook gemakkelijk toe te passen op balkons en dakterrassen.

Robuuste materialen

Robuuste materialen zorgen voor een stoere look. Dat geldt niet alleen voor de inrichting van je woonkamer, maar uiteraard ook voor de tuin met loungehoek. Kies voor materialen als hout, steen, beton en metaal. Ben je bang dat de loungehoek door al deze stoere elementen zijn knusse sfeer verliest? Voeg dan ook een aantal zachte of chique materialen toe. Denk aan fluwelen sierkussens en een kleedje van imitatiebont.

Stoere tuinset

Schaf een stoere tuinset aan waarbij de robuuste materialen terugkomen. Een loungebank met zwarte metalen poten is bijvoorbeeld een perfecte keuze. Maar ook tuinsets van zwart wicker of robuust hout zijn een goede match met de stoere tuinstijl. Spreekt de natuurlijke look van hout je erg aan, maar zie je op tegen het onderhoud? Dan zijn er gelukkig genoeg houtlook alternatieven. Dit zijn onderhoudsvriendelijke kunststof tuinmeubelen met dezelfde stoere uitstraling als echte houten meubelen.

Ruime terrasoverkapping

Als de ruimte en het budget ervoor is, is een terrasoverkapping een mooie toevoeging. Onder de overkapping kun je ieder seizoen heerlijk buiten zitten. Zorg ervoor dat de opzet ruimtelijk is en dat het design lekker robuust oogt. Pas het materiaal van de overkapping eventueel aan op de tuinmeubelen. Hebben jouw tuinstoelen zwarte poten? Laat deze kleur dan ook terugkomen in de overkapping. Wil je juist wat meer warmte toevoegen aan de stoere tuin? Dan is een houten overkapping met een natuurlijke bruintint een sfeervolle optie.

tuinset

Zwarte meubels en accessoires

Zoals al vaker is benoemd in dit artikel, is de kleur zwart perfect voor een stoere tuin. Wanneer je zwarte tuinmeubelen toch iets te gewaagd vindt, kun je gebruik maken van zwarte accessoires. Er zijn mooie zwarte buitenlampen verkrijgbaar, maar ook zwarte bloempotten, dienbladen en lantaarns.

Grote barbecue 

Wat is er nou stoerder dan een grote barbecue in de achtertuin? Het zorgt voor een robuuste touch en is natuurlijk perfect voor een tuinfeest. Geef de barbecue daarom gerust een centraal plekje op het terras.

Vuurkorf of vuurschaal

Met een vuurtje maak je de zwoele zomeravonden helemaal af. Zo’n korf of schaal heeft bovendien een stoere uitstraling. Een win-winsituatie! 

vuurkorf

You may also like

Comments are closed here.