eigen stal bouwen

Eigen stal bouwen aan huis? Dit zijn onze tips


Als je een paard hebt dan is het belangrijk dat de huisvesting van je paard goed is. Je paard bevindt zich daarin in een onnatuurlijke omgeving. Daarom zou je met het bouwen van een stal aan huis rekening moeten houden met de behoeften van je paard. Het is dan belangrijk dat de box zo comfortabel als mogelijk wordt voor je paard. In deze blog lees je alles over het bouwen van een stal aan huis.

Op welke dingen moet je letten als je een stal wil gaan bouwen? 

Wanneer je een stal wil bouwen moet er wel genoeg ruimte zijn om dit te kunnen doen. Zorg ervoor bij het inrichten dat de aarden elkaar kunnen zien en dat er fysiek contact mogelijk is, bijvoorbeeld door het verwerken van tralies. Hierbij moet je ook rekening houden met een opslag voor het stro. Hier volgen een aantal richtlijnen die handig zijn om te weten.

Wat zou de afmeting van de stal moeten zijn?

Het voorschrift is dat je per paard 30m2 aan ruimte in de stal moet hebben. Hierbij gaat het dan om 15m2 opslag en 15m2 stal. Voor het berekenen van de grootte van de box voor je paard zou je de stokmaat met twee moeten vermenigvuldigen in het kwadraat. De standaardmaat die door veel paardenhouders aangehouden wordt is vaak 4 meter bij 4 meter.

Het is belangrijk dat je paard zich er goed in kan bewegen, dat wil zeggen dat je paard er een beetje in rond moet kunnen stappen, er kunnen gaan liggen en rollen. Na het rollen en liggen is er behoorlijk wat ruimte nodig voor je paard om weer rechtop te gaan staan.

De wanden van de stal moeten minimaal 2 meter 20 hoog zijn en de deur minimaal 1 meter 30 breed. Zorg voor een raampje waar je paard doorheen kan kijken en het hoofd even naar buiten kan steken.  Mocht je nog meer tips willen hebben, zie deze tips van bouwmaterialenkopen.com. Wie weet kan je daar ook nog wat nuttige tips vandaan halen. 

You may also like

Comments are closed here.