verhuisdozen

Eerste hulp bij verhuizen: zo snel mogelijk je nieuwe huis inrichten met deze 3 tips


Verhuizen is misschien wel een van de meest stressvolle gebeurtenissen in je leven. Na de opwinding van het zoeken naar je nieuwe stek, de euforie van de sleuteloverdracht en het bedenken van wat je allemaal aan je nieuwe onderkomen wil veranderen slaat de verhuisstress toe. Want er komt nogal wat bij kijken. Misschien meer dan je in eerste instantie zou denken. De eerste echt belangrijk tip die we je geven is om op tijd te beginnen. Ook als je nog niet je droomhuis hebt gevonden kun je wel alvast beginnen met inpakken. Je bent immers al van plan om te verkassen, het is slechts een kwestie van tijd voor het echt zover is. Regel verhuisdozen en begin bij de spullen die je toch al weinig gebruikt. Hoeveel borden heb je nodig? En hoeveel bekers en glazen? Precies, inpakken dus! Datzelfde geldt voor schilderijtjes, lampen, fotolijstjes, boeken, potten en pannen. En zo kun je vast nog wel een paar categorieën bedenken die alvast in een verhuisdoos kunnen. Schrijf wel heel duidelijk op de dozen wat erin zit want anders zoek je je straks een ongeluk. Dus: keuken/pannen, slaapkamer/fotolijstjes, woonkamer/vazen. In dit artikel geven we je 3 tips om soepel te verhuizen en je snel thuis te voelen op je nieuwe plek.

Vraag de professional om hulp

Veel verhuisbedrijven bieden complete verhuispakketten inclusief verhuisdozen en andere inpakmaterialen. Ook als je helemaal niks zelf wil doen en alles aan een verhuisbedrijf over wil laten kan dat natuurlijk. Hou er wel rekening mee dat dit een stuk duurder is. Als je het geluk hebt dat je al eerder de sleutel van je nieuwe huis, kamer, appartement, loft of bungalow hebt kun je alvast beginnen met ‘woonklaar’ maken. Muren schilderen, vloerbedekking leggen, kozijnen lakken, planken ophangen. Begin er zo snel mogelijk mee, dat scheelt straks weer. 

Begin en organiseer

Nogmaals, het is een goed idee om zo snel mogelijk te beginnen met verhuizen. Vergeet ook de administratie niet. Je moet bijvoorbeeld je verhuizing ook aangeven bij de gemeente. Reserveer een kamer of andere ruimte zo dicht mogelijk bij de voordeur waar je de al ingepakte verhuisdozen zolang kwijt kunt. Schrijf op de dozen uit welke kamer de inhoud komt en wat erin globaal inzit.

Grote spullen gaan ook mee

Meet op of je tafel, kast en bed wel door de deur past. Anders moet je ze wellicht van tevoren uit elkaar schroeven. Label ook hier de losse onderdelen zodat je weet wat waar komt. Als de vloerbedekking ligt en de muren geverfd of behangen zijn is het verstandig om eerst de grote meubelen te verhuizen. Zet de kasten op hun plek. Op die manier zie je al hoed de inrichting gaat worden en heb je plek om je spulletjes neer te zetten. Schroef ook het bed in elkaar en zet de eettafel en andere meubels op hun plek. Op die manier staan die niet in de weg. Succes!

You may also like

Comments are closed here.