Een zwembadafdekking: Waar kunt u uit kiezen?


Voor het afdekken van uw zwembad heeft u verschillende mogelijkheden. Maar welke is het meest geschikt voor uw zwembad? Het is afhankelijk van een aantal factoren en uw voorkeur. 

Grof gezegd zijn er drie verschillende soorten afdekkingen, met een aantal variaties. In deze blog leggen we u uit welke mogelijkheden er zijn en wat in uw situatie de beste keuze is. 

Een lamellen afdekking van polycarbonaat

Oprolbare lamellen van polycarbonaat zijn waarschijnlijk de meest gekozen zwembadafdekkingen en dat is niet zonder reden. De afdekking kan zowel voor binnenbaden als voor buitenbaden gebruikt worden en wordt geleverd met een automatisch oprolsysteem. Wilt u meteen een polycarbonaat afdekking bestellen? Soldeck polypropyleen lamellen zijn van hoogwaardige kwaliteit en het bedrijf levert de afdekking op maat voor uw zwembad. U kunt bovendien kiezen uit verschillende uitvoeringen, zodat er altijd een geschikte voor u bij zit. 

De polycarbonaat lamellen bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere afdekkingen waardoor het een populaire keuze is. Naast het feit dat de afdekking vuil en viezigheid buiten uw zwembad houdt, heeft het ook een isolerende werking. Door warme, stilstaande lucht in de holle lamellen, blijft het water beter op temperatuur wanneer u het zwembad heeft afgedekt. Daarnaast hebben de lamellen een groot drijvend vermogen, wat zorgt voor een stukje extra veiligheid. Dit is prettig wanneer u kinderen of huisdieren heeft die bij het zwembad kunnen komen. 

Een afdekzeil

Een goedkoper alternatief voor een lamellen afdekking is een afdekzeil. U heeft hierbij de keuze voor noppenfolie of een mousse afdekzeil. Die laatste is voorzien van polyethyleen en is steviger dan een zeil met noppenfolie. De afdekdeken met mousse zal hierdoor wat langer meegaan. Bij beide kunt u er voor kiezen om er een automatisch oprolsysteem bij te nemen. Ze zijn echter ook verkrijgbaar zonder, of met een handbediend oprolsysteem. 

Hoewel het afdekzeil een goedkoper alternatief is, komt het ook met een groot nadeel. Aan de onderkant van het zeil kan zich namelijk makkelijk alg verzamelen. Dit is met name het geval bij een afdekzeil met noppenfolie. Dit is voor de kwaliteit van uw zwemwater natuurlijk niet erg prettig. Natuurlijk zijn er middelen om de hoeveelheid alg te beperken, maar voorkomen is beter dan genezen. 

Een bijkomend nadeel is dat het zeil in mindere mate isoleert dan lamellen. Dat is niet alleen nadelig voor de energierekening, maar is ook onprettig voor het zwemmen. Zwemmen in uw eigen zwembad moet tenslotte ontspannend zijn. 

Van de twee verschillende afdekzeilen is de mousse variant de betere keuze als het gaat om het isoleren van de warmte. 

Een zwembadoverkapping

De derde optie is een zwembadoverkapping. Bij een overkapping kunt u kiezen voor een platte of een hoge overkapping, ook wel een inloopoverkapping genoemd. 

Bij een lage overkapping moet u er rekening mee houden dat u veel ruimte nodig heeft. Om in uw zwembad te kunnen zwemmen, zal de overkapping namelijk weggerold moeten worden. Hierdoor neemt de afdekking ook ruimte in beslag wanneer u er geen gebruik van maakt. Bovendien doet dit iets met het aanzicht van uw tuin. 

Ook een hoge overkapping zal het aanzicht van uw tuin bepalen. Sterker nog, doordat de overkapping meer dan twee meter hoog is, moet u er rekening mee houden dat hij zelfs uw uitzicht kan beperken. Het grote voordeel van deze overkapping is wel dat u bij bijna elk weertype gebruik kan maken van uw zwembad. Bovendien isoleert de afkapping de warmte tijdens en buiten gebruik van het zwembad. 

Voor elk zwembad een afdekking

U heeft nu alle opties gelezen als het aankomt op zwembadafdekkingen  en overkappingen. Of u nu een zwembad binnen of buiten heeft, of groot of klein, voor elk zwembad is een geschikte overkapping te vinden. Welke u ook kiest, wij wensen u veel zwemplezier nu het zomerseizoen voor de deur staat. 

You may also like

Comments are closed here.