kunstgras

Een tuingevoel op je balkon met kunstgras


Het is heerlijk om in de zomer van het prachtige weer te genieten op je gazon. Helaas heeft niet iedereen een grote tuin. Mensen die in een appartement wonen moeten het vaak doen met een balkon of een dakterras. Gelukkig is er voor deze mensen ook een manier om een echt tuingevoel te creëren. Dit kan door het leggen van kunstgras. Er zijn de laatste jaren enorm veel ontwikkelingen geweest op het gebied van kunstgras. Hierdoor zijn er inmiddels kunstgrassoorten verkrijgbaar die niet van echt gras te onderscheiden zijn. Met kunstgras creëer je dus eenvoudig een gazon op je dakterras of balkon.

Een egale basis

Voordat je start met kunstgras leggen is het belangrijk om eerst te zorgen voor een egale ondergrond. Wanneer je balkon of dakterras veel bulten en kuilen heeft is het belangrijk om hier eerst iets aan te doen. Buiten het feit dat een gazon met kuilen en bulten er minder mooi uit ziet, zal het kunstgras hierdoor ook sneller slijten. Het egaliseren van je dakterras of balkon zorgt er dus voor dat je langer kunt genieten van je kunstgrasgazon.

De juiste ondervloer

Nu de ondergrond helemaal glad is, is het belangrijk om een geschikte ondervloer onder je kunstgras aan te leggen. Door het plaatsen van een ondervloer onder je kunstgras zal je kunstgras langer mee gaan. Bovendien zal het kunstgrasgazon minder snel verschuiven en zelfs lopen is prettiger op een kunstgrasgazon waar een goede ondervloer onder ligt. Bij een harde ondergrond, zoals beton, is het plaatsen van een goede foamlaag onder je kunstgras in de meeste gevallen al voldoende. In deze online kennisbank over kunstgras vindt je alle informatie die je nodig hebt voor het kiezen van de juiste ondervloer.

Een kunstgrasgazon leggen op je balkon

Na het egaliseren van de ondergrond en het leggen van de juiste ondervloer kun je het kunststofgazon aan gaan leggen. Je kunt het kunstgras het beste uitrollen met de vezelrichting richting je appartement. Na het uitrollen liggen de grassprieten vaak nog een beetje platgedrukt. Dit kun je oplossen voor met een bezem of een handveger over het kunstgras te gaan. Het kan zijn dat je dit een paar keer moet herhalen om er voor te zorgen dat je kunstgrasgazon er helemaal echt uit komt te zien.

Waar aan te schaffen?

Kunstgras voor op het balkon is tegenwoordig vrijwel overal wel te koop. Bij bouwmarkten en winkels zoals de Leenbakker en de Kwantum, maar zelfs bij de Action kun je tegenwoordig al kunstgras kopen. Als je kunstgras wil dat echt natuurlijk oogt en waar je lang van kunt genieten dan kun je echter het beste naar een kunstgrasspecialist gaan.

You may also like

Comments are closed here.