speelhoekje-in-de-tuin

Een speelhoekje in de tuin


Kinderen spelen graag buiten. Vooral als de kinderen nog jong zijn vind je het als ouder misschien niet altijd prettig, als de kinderen zonder toezicht naar de speeltuin gaan. Heb jij zelf een grote tuin, kun je ook een hoekje inrichten als speeltuin. Met een schommel, een glijbaan, een zandbak en een klein speelhuisje ben al een heel eind. Om het nog wat aantrekkelijker te maken, hebben we hier een aantal handige tips. 

Een leuk zitplekje inrichten

Tijdens het spelen zijn de kinderen lekker actief. Dat zorgt voor honger en dorst. Hoe leuk is het als ze in hun eigen hoekje vrienden kunnen uitnodigen en hier gezellig even wat kunnen eten en drinken. Zet leuke kinderbankjes neer en kies een leuk thema. Hebben jullie allemaal meiden kun je bijvoorbeeld voor het prinsessenthema gaan, terwijl het voor jongens leuk is om voor een voetbalthema te gaan. Kies het thema vooral ook in overleg met de kinderen, want zij moeten er per slot van rekening tijd doorbrengen. Zijn de kinderen het niet eens, probeer dan samen tot een compromis te komen, door de verschillende ideeën te combineren. 

De juiste bodembedekking

Als je alleen de speeltoestellen neerzet, is de speelhoek minder duidelijk van de rest van de tuin afgescheiden. Je kunt dit oplossen door een tuinhekje eromheen te maken, maar een nog veel creatievere oplossing is om bodembedekkers te gebruiken die zich van de rest van de tuin verschillen. Je kunt bijvoorbeeld aan houtsnippers denken. Dit heeft praktische voordelen voor de speelhoek. Kinderen kunnen in hun spel nog wel eens onhandig zijn en vallen. Door de houtsnippers wordt de val opgevangen, waardoor de kinderen zich hopelijk minder zeer doen. Bovendien zorgen ze voor een gezellige sfeer en passen goed bij de speeltuin. Kijk eens op https://www.123natuurproducten.nl/ voor de mogelijkheden.

Boomhut

Heb jij een geschikte boom voor een boomhut? Dan vinden de kinderen het vast helemaal geweldig, om hun eigen boomhut te hebben. Ze kunnen hier heerlijk spelen en hun fantasie de vrije loop laten. Laat de kinderen zelf beslissen hoe ze hun boomhut het liefst willen inrichten. Leg wat houtsnippers om de boom heen, zodat het een leuk plekje wordt. Ook leuk is om hem met lampjes te versieren, zodat er ’s avonds een gezellige sfeer ontstaat. 

Zijn jouw kinderen al helemaal enthousiast om hun eigen gezellige speelhoekje in de tuin te hebben? 

You may also like

Comments are closed here.