stacaravan interieur

Een sfeervol interieur creëren in de stacaravan doe je zo


Een stacaravan als tweede thuis? Een ideaal idee. Zo kan je regelmatig eens aan de dagelijkse sleur ontsnappen. Ga je een stacaravan kopen bij Stekelbos dan is het natuurlijk ook van belang dat de inrichting op van je stacaravan op orde is. En met onderstaande tips richt je de stacaravan helemaal gezellig in als een echte tweede thuis.

Oog voor comfort

Compact wonen en toch een ruimtelijk gevoel behouden? Het kan. Wanneer je kiest voor een slimme indeling, met veel opbergruimte in alle mogelijke hoeken en kanten, kan je heel veel overzichtelijk kwijt op een beperkte oppervlakte. En wanneer je ook nog eens de juiste kleur kiest – optisch gezien is een lichte kleur de beste keuze voor een caravan – dan krijg je de indruk dat je een zee van ruimte hebt. Lichte kleuren verspreiden en reflecteren het licht veel beter dan donkere kleuren of drukke patronen. Hou hier ook rekening mee bij het kiezen van gordijntjes, die je overdag met een leuk touwtje mooi uit de weg bindt.

Gezelligheid troef

Je kan wél kleurrijk gaan voor de details. Kussens en kleedjes mogen gerust voor wat kleur zorgen in het interieur. En wanneer het avond is, zorg je met de juiste sfeerverlichting voor de nodige gezelligheid. Misschien moet je niet één grote lamp kiezen, maar eerder vele kleine lampjes op een slinger. Niet enkel lampjes of vlaggetjes kun je ophangen, ook keukengerei, netjes met etenswaren en foto’s zien er mooi uit in de lucht. Een klamboe tot slot is niet enkel het toppunt van gezelligheid, hij heeft ook nog eens een praktische functie om insecten op afstand te houden.

Breng het groen naar binnen

Ook in een caravan kan je kiezen voor planten. Let er wel op dat je soorten kiest die een iets exotischer klimaat aankunnen. Cactussen zijn hiervoor ideaal. Ook hangplanten kunnen voor sfeer zorgen. Bovendien hoef je geen staanplaats ervoor te voorzien. Je hangt ze gewoon aan het plafond of buiten aan een luifel.

Zin gekregen?

Helemaal overtuigd van zo’n tweede thuis? Ga dan een stacaravan kopen bij Stekelbos. Je vindt er een ruim aanbod voor elke smaak en elk budget. Zodat je snel de gezellige toer op kan.

You may also like

Comments are closed here.