professionele-kantoorinrichting

Een professionele kantoorinrichting


Een professionele kantoorinrichting is ontzettend belangrijk. Het zegt allereerst veel over je bedrijf. Afhankelijk van het type werk wat je doet met je bedrijf zal een professionele en nette kantoorinrichting meer indruk maken op klanten dan een ongeorganiseerde plek. Daarnaast wordt de productiviteit en effectiviteit van je personeel deels bepaald door de inrichting van je kantoor. Onderschat het belang hiervan daarom nooit. 

Maak het functioneel

De uitstraling van je kantoor is belangrijk, maar nog belangrijker is dat het kantoor functioneel is. Daarom moet je een kantoor nooit zomaar even snel inrichten. Het is van belang dat je hier goed over nadenkt. Kijk naar het team wat je hebt, het soort werk dat er gedaan moet worden en pas de inrichting van je kantoor hierop aan. Zorg daarbij vooral voor functionaliteit, en maak het daarna zo mooi en professioneel mogelijk qua uitstraling.

Geef je medewerkers de ruimte

Hierbij is het kijken naar je team zo belangrijk. Heb je vooral mensen die geconcentreerd alleen moeten kunnen werken? Dan heb je daar een andere inrichting voor nodig dan wanneer je een team hebt dat veel moet samenwerken. Wil je een grote open ruimte waar contact heel makkelijk is of wil je vooral privacy en rust creëren? Wat altijd belangrijk is, is voldoende ruimte voor je personeel. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze een eigen plek hebben waar ze hun ding kunnen doen. Hierbij hoort ook ruimte voor opslag, mensen moeten hun spullen kunnen opbergen en makkelijk kunnen pakken wanneer dit nodig is.

Kijk naar licht en geluid

Akoestiek is belangrijk bij werkplekken, zeker wanneer het wat groter is en er veel mensen werken. Je kunt met bepaalde panelen de akoestiek al redelijk goed beheersen, eventueel kun je hierbij ook nog wanden gebruiken. Mensen moeten elkaar kunnen verstaan, er moet gebeld kunnen worden maar het moet ook niet te rumoerig zijn. Daarnaast is licht van groot belang, en dan het liefst daglicht. Dit heeft directe invloed op de productiviteit van je personeel. Over het algemeen geldt; hoe lichter hoe beter.

Kies bij je meubilair voor comfort

De uitstraling van je kantoor wordt natuurlijk deels bepaald door je meubilair, en hier moet je dan ook rekening mee houden. Nog belangrijker is echter comfort, want je personeel moet goed en effectief kunnen werken. Kato kan je hierbij helpen, kijk hiervoor eens vrijblijvend op hun website!

You may also like

Comments are closed here.