Een mediterrane badkamer?


De mediterrane stijl is in de afgelopen jaren veelvuldig als thema toegepast in moderne badkamers.  Hoewel deze stijl ook wel een hele tijd in populariteit afnam, is deze stijl nu weer helemaal terug van weggeweest. Als jij nu deze stijl ook helemaal ziet zitten, dan hebben wij een aantal slimme tips voor je, waarmee je makkelijk de Zuid -Europese sferen in je badkamer kunt verwelkomen.

Rust en authenticiteit

Wanneer je naar verschillende badkamerstijlen kijkt, valt op dat mediterrane badkamers zich met name onderscheiden door een heel rustieke uitstraling. Het is dus een ideaal badkamerthema als je op zoek bent naar een authentieke en rustieke sfeer. Je zult er dagelijks aan herinnerd worden hoe de mediterrane natuur en de kust je badkamer binnenkomen.

Deze stijl is bovendien ook heel flexibel, want je hebt de mogelijkheid om het oude met het nieuwe te combineren. Bezoek daarom vooral ook vintage winkels voor de mooie accessoires en decoratieve elementen en combineer dit met frisse eigentijds sanitair en badkamermeubels.

Kenmerken

De mediterrane stijl heeft tal van elementen die je kunt toepassen om deze sfeer optimaal te bereiken. Om je hierin wegwijs te maken, willen we je met onderstaande tips alvast op weg helpen. Hieronder vind je een lijst met eigenschappen van een mediterrane badkamer.

 • Tegels in aardse kleurtinten
  Om het perfecte kleurcontrast te creëren, kies je voor op de aarde geïnspireerde tegels. Het lijkt misschien een basiskeuze, maar de kleuren vullen elkaar aan. Denk aan wit-, beige- en zandtinten, zeker als je kiest voor meer traditionele vloertegels en experimenteert met wandtegels.
 • Mozaïeken
  Mozaïeken worden beschouwd als kunst in Spaanse en Marokkaanse stijlen, dus je kunt ze gebruiken als blikvangers in de badkamer. We raden aan om mozaïektegels in je douche te plaatsen. Zo creëer je een luxe en tevens traditionele mediterrane uitstraling.
 • Zachte en warme kleuren
  Pas met name warmere en lichtere kleuren toe met heldere accenten. Jouw kleurenschema moet je herinneren aan een zonnige dag aan de kust van Italië, met veel geel, rood en oranje om in het oog te springen. Voeg ook een frisse accentkleur toe, zoals blauw of turkoois.
 • Oude en nieuwe elementen
  Wees niet bang om nieuwe en oudere elementen te mixen en matchen. Gebruik vintage elementen met een modern design. Een vintage zitstoel zou er bijvoorbeeld geweldig uitzien, terwijl daarboven een slimme spiegel hangt.
 • Hout
  Om echt dat mediterrane kustgevoel in de badkamer te krijgen, kun je natuurlijk hout gebruiken. Denk aan houten banken en kasten. Kies voor lichtere houtkleuren om de ruimte een lichte uitstraling te geven.
 • Waskom
  Waskommen passen perfect bij het mediterrane thema. Je kan kiezen voor wit of zelfs zwart; het hangt allemaal af van je stijl. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden.
 • Metaal
  Kies ervoor om warme metalen zoals brons, koper, messing, tin of smeedijzer te stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een regendouche, die in deze materialen verkrijgbaar is. Een regendouche is eigenlijk modern, maar er zijn tal van mooie modellen verkrijgbaar die perfect in deze stijl passen. Daarnaast zijn deze regendouches, maar ook kranen, verkrijgbaar in geborstelde of gepolijste metalen en kleuren. Voor ieder wat wils dus!
 • Verlichting
  De meeste badkamers in mediterrane stijl hebben opvallende verlichting, experimenteer ook met kroonluchters, lantaarns en dergelijke. Dit is een uitstekende manier om een ​​vintage gevoel te verwerken in een ruimte waar je normaal gesproken geen extravagante verlichting zou vinden.


Met bovenstaande tips zul je inmiddels ongetwijfeld veel inspiratie hebben kunnen opdoen voor het mediterraans inrichten van je badkamer

You may also like

Comments are closed here.