kleine slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten? 5 tips


Een kleine slaapkamer inrichten vraagt om slim gebruik van de beschikbare vierkante meters en het kiezen van de juiste meubels en accessoires . Hoewel het bed en een kledingkast natuurlijk van belang zijn, wil het oog ook wat! Kortom, een kleine slaapkamer inrichten vraagt om een paar slimme tips en trucs.

Tip 1: Creëer rondom het bed opbergmogelijkheden

Een bed is een groot meubelstuk in de slaapkamer dat veel ruimte in beslag neemt. Maak van je zonden een deugd en creëer met het bed juist extra opbergmogelijkheden voor jouw spullen. Onder je bed kun je lades of opbergboxen plaatsen waardoor je net dat beetje extra ruimte kunt winnen. Is het bed niet hoog genoeg om er iets onder te plaatsen? Verplaats je bed dan op een verhoging zodat je alsnog meer opbergruimte kunt creëren. Maar ook voor of achter het bed kun je slimme opbergmogelijkheden ontwerpen. Plaats bijvoorbeeld een compact bankje of sidetable voor of achter het bed, zodat al jouw rondslingerende kleding of boeken een vast plekje hebben.

Tip 2: Richt de kledingkast zo praktisch mogelijk in

Naast een (groot) bed ontkom je natuurlijk evenmin aan een kledingkast in de slaapkamer. Wanneer je over weinig kastruimte beschikt, is het belangrijk om de kastruimte zo efficiënt en praktisch mogelijk in te delen. Maak allereerst zoveel mogelijk gebruik van (dichte) kastlades en opbergers, zodat de meeste spullen uit het zicht zijn. Vooral kleding die je niet netjes en makkelijk kunt opvouwen, zoals ondergoed of sportkleding, kun je het beste in lades of in manden opbergen. Heb je te weinig hangruimte? Vaak. kun je net dat beetje extra ruimte winnen door bijvoorbeeld een rek in loze hoekjes te plaatsen, zoals bijvoorbeeld aan de deur of aan de kledingkast. Op die manier creëer je meer opbergruimte zonder dat het ten koste gaat van de ruimte.

Tip 3: Ontwerp indien nodig een flexibele werkplek

Wil je ook graag nog een (extra) werkplek creëren in de slaapkamer? Juist in deze gekke tijden is het handig om een extra bureau thuis te hebben, maar door gebrek aan ruimte kan dit natuurlijk lastig zijn. Een bureau is niet alleen vrij groot, maar je natuurlijk ook voldoende ruimte hebben om eraan te kunnen zitten. Gelukkig zijn er veel stijlvolle alternatieven voor een kolossaal bureau, zoals de ‘Library Shelf’? Dit is een slimme wandkast die uit een verzameling van verschillende wandplanken bestaat en waarvan de onderste, breedste wandplank als werktafel kan dienen. Een ideale oplossing om slim en stijlvol met de beschikbare ruimte om te gaan!

kleine slaapkamer

Tip 4: Laat de slaapkamer optisch groter lijken

Naast slimme opbergmogelijkheden en handige meubels kun je de slaapkamer ook optisch ruimer laten lijken. Het klassieke voorbeeld hiervan in een spiegel. Vooral een grote pass-spiegel doet zijn werk in de slaapkamer goed. Hang de pass-spiegel bijvoorbeeld aan de kastdeur of kies zelfs voor een kledingkast met spiegeldeuren. Een andere truc om de slaapkamer ruimer te laten lijken is door een bepaald object of patroon verschillende keren te herhalen. Door herhaling van een patroon laat je hersenen namelijk geloven dat het patroon ook buiten ons zicht herhaald zal worden. En misschien een inkoppertje: maar vermijd het gebruik van felle en donkere kleuren.

Tip 5: Speel met het (natuurlijke) licht

Ten slotte is de juiste verlichting the key om een ruimte groter en breder te laten ogen. Maak bijvoorbeeld gebruik van spots, die klein en subtiel van stuk zijn maar een ruimte toch goed doen verlichten. Probeer deze spots aan de wanden te monteren, in plaats van aan het plafond. Verlichting vanaf bovenaf kan een ruimte namelijk kleiner doen ogen. Daarnaast kun je spots natuurlijk ook gebruiken om de kastruimte er ruimtelijker uit te laten zien. Wat betreft het natuurlijke lichtinval is er een belangrijk uitgangspunt: probeer dit licht (indien mogelijk) zo min mogelijk te blokkeren door grote objecten! Hoe meer licht in de ruimte, des te groter een omgeving lijkt.

You may also like

Comments are closed here.