hypotheek voor verhuur

Een hypotheek voor verhuur?


Een hypotheek afsluiten met als doel de woning te verhuren? Hypotheek verhuur is geschikt voor huizen die worden verhuurd voor permanente bewoning. Hier zitten allerlei voorwaarden aan vast en daarom is het goed te weten wat je rechten en plichten zijn. Alles wat je moet weten over hypotheek voor verhuur lees je terug in dit artikel. En natuurlijk kan je voor een goed advies over hypotheek verhuur Zwammerdam altijd terecht bij een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Wat is een verhuur hypotheek?

Hypotheek verhuur is een optie als je zelf een nieuw huis hebt gekocht en je de oude woning wilt verhuren om op die manier extra inkomen te genereren. Daarnaast wordt een verhuur hypotheek ook vaak toegepast bij mensen die een tweede huis kopen met als doel de woning te verhuren aan derden. Met welke reden je een verhuur hypotheek ook kiest, wees je ervan bewust dat er strenge richtlijnen zijn vanuit hypotheekverstrekkers. Hier lees je meer over in de volgende alinea.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Koop je een woning met als doel deze te verhuren en zoek je hiervoor een passende hypotheekvorm? Een hypotheek voor verhuur is een interessante optie, maar wel betaal je meer rente dan bij een woning waar je zelf in woont. Dit komt omdat een hypotheekverstrekker meer risico loopt bij een woning die wordt verhuurd. Verder kan je ook geen volledige hypotheek afsluiten. Meestal sluit je een hypotheek voor maximaal 80 procent van de marktwaarde. Er zijn echter ook hypotheekverstrekkers waarbij 70 of 90 procent mogelijk is. Tot slot is deze hypotheekvorm bijna altijd mogelijk bij maximaal 5 panden.

Wat levert een verhuur hypotheek op?

Hoewel je bij een verhuur hypotheek niet profiteert van de meest lage rente, zijn er wel andere voordelen verbonden aan deze hypotheekvorm. Omdat je meestal 50 procent van de financiering realiseert via een aflossingsvrije hypotheek, profiteer je ook van lagere maandlasten. Verder doe je slechts een kleine investering om een huis te verhuren, terwijl je wel iedere maand profiteert van huuropbrengsten. Valt het vastgoed in box 3, dan zijn de huurinkomsten ook nog eens belastingvrij. Het is dus absoluut interessant om een verhuur hypotheek te overwegen.

Deskundig advies door een onafhankelijk adviseur

Een maximale verhuur hypotheek is natuurlijk maatwerk. Om die reden laat je je adviseren door een ervaren en gecertificeerde professional. Er komt namelijk heel wat regelwerk kijken bij hypotheek verhuur en daarom werk je bij voorkeur samen met een betrouwbare specialist. Zo weet je zeker dat deze hypotheekvorm perfect aansluit op je persoonlijke unieke situatie en krijg je alle hulp die nodig is om de financiering te regelen. 

You may also like

Comments are closed here.