gietvloeren

Een gietvloer aanschaffen, waar moet je aan denken?


Een van de meest populaire vloeren van het moment is de zogenaamde gietvloer, niet te verwarren met de coatingvloer. Eigenlijk kun je een gietvloer overal leggen, mits de ondergrond goed voorbereid wordt. Daarnaast moet je kijken naar de ruimte waar de vloer komt te liggen: een vloer in een werkplaats heeft meer te verduren dan een vloer in een slaapkamer. Aangezien een gietvloer erg lang mee gaat, moet je ook beseffen dat je dus minimaal tien jaar naar die vloer moet kijken en er voor moet zorgen dat die op de lange termijn niet gaat vervelen. Hieronder enkele andere tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een gietvloer.

Verschillende soorten gietvloeren

Aangezien er verschillende soorten gietvloeren zijn, kan niet elke vloer zo maar overal gelegd worden. In de badkamer is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de vloer niet poreus is en volledig waterafstotend, niet alle gietvloeren voldoen aan die eisen. Je kunt ook kiezen uit verschillende hardheden, en mensen met kinderen kiezen vaak voor een iets zachtere variant. Ook kiezen ouders van kinderen vaak voor een vloer met antisliplaag. Voor mensen met een allergie zijn er vloeren met een antibacteriële toplaag en als je huisdieren hebt wil je waarschijnlijk een vloer die krasbestendig is. Genoeg zaken waar je uit kunt kiezen dus, laat je dus goed informeren zodat je de beste gietvloer voor jou kunt kiezen.

Verschillende hardheden

Bij gietvloeren heb je de keuze uit polyurethaanhars of epoxyhars, het verschil zit hem vooral in de hardheid. Polyurethaan is de zachtste van de twee en is daardoor ook flexibeler, waardoor het minder snel scheurt en erg goed te gebruiken is in combinatie met bijvoorbeeld een vloerverwarming. Epoxyhars is veel harder en daarom vooral geschikt voor bedrijven. Het beschadigt minder snel bij zware belasting en kan tegen de meeste chemische stoffen. Het is dan wel weer een stuk minder geluidsdempend, waardoor het eigenlijk niet geschikt is voor particulier gebruik.

Allerlei kleuren en varianten zijn mogelijk

Gietvloeren zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en je kunt er zelfs afbeeldingen aan toe laten voegen. En dus ook slogans, patronen, je eigen ontworpen design, glitter en kleuren vlokken. Het is misschien een aantrekkelijk idee om voor de kamer van je pasgeboren kindje een afbeelding in de vloer te laten verwerken, maar houd er rekening mee dat die afbeelding er over 10 jaar nog steeds zal staan. Ook kan een glittervloer nu een goed idee lijken, maar is het heel goed mogelijk dat je over een aantal jaar anders over denkt.  Modebeelden veranderen, net als jouw eigen smaak verandert. Daarom kun je wat betreft je gietvloer het beste een mooi maar ook bescheiden design kiezen.

Kijk goed naar de prijs

Gietvloeren worden goedkoper per vierkante meter. Zo zal je voor een badkamer per eenheid meer betalen dan wanneer je de vloer van je volledige appartement laat beleggen. Vaak gaat de prijs bij 50 vierkante meter behoorlijk omlaag. Heb jij 49 vierkante meter aan te bieden, maar kun je dit vergroten naar 52 door je toilet hierin mee te laten nemen? Dan kan het dus maar zo zijn dat je dan in totaal minder geld kwijt bent.

Aangezien gietvloeren erg populair zijn, worden ze in allerlei variaties aangeboden. Je doet er goed aan jezelf te laten informeren door een expert om zo samen te kunnen kijken wat het beste werkt voor jou. Let hierbij op welke kenmerken je wil dat de vloer heeft, het uiterlijk, de prijs en ook welke functie de ruimte heeft.

You may also like

Comments are closed here.