oosterse tuin

Een gezellige tuin in Oosterse sferen creëren doe je zo


Met een goed plan is een Oosterse tuin ontwerpen niet moeilijk

Een tuin in Oosterse stijl zie je in Nederland steeds vaker. Dit soort tuinen typeren zich door het gebruik van gezellige en mysterieuze Oosterse en Aziatische accenten, planten, tuinmeubilair en accessoires. Een tuin in Oosterse stijl ontwikkelen is op zich niet moeilijk, als je maar weet welke materialen en accessoires je hiervoor nodig hebt. Ook belangrijk is om van tevoren een goede schets te maken met een plattegrond van de door jou gewenste indeling van de Oosterse tuin. Wat heb je precies nodig aan producten en materialen om jouw tuin in Oosterse sferen te brengen? Onderstaande inspiratie gaat je helemaal op weg helpen om jouw Oosters-Aziatische droomtuin te realiseren!

Een gezellige tuinbank met sierkussentjes

Een gezellige en mysterieuze Oosterse atmosfeer is al snel gecreëerd met een bijzonder houten tuinbankje, die bedekt is met Oosterse sierkussens. Oosterse sierkussens kenmerken zich door hun prachtige Chinese, Japanse of Indiase ornamenten. Ze zijn vaak veelkleurig, waarbij felle kleuren als paars, rood, blauw en geel de toon aangeven. Tegenwoordig zijn er ook schitterende Oosterse patchwork sierkussens verkrijgbaar, of kussens met okergoud kleuren of panterprints. Jouw smaak zit er ongetwijfeld tussen!

Oosterse verlichting voor de avonduren

De tuin Oosters maken kan evenmin zonder het gebruik van Oosterse sfeerverlichting in de tuin. Koop een paar sprookjesachtige oosterse lampen om het gezellig te maken, maar ook om in de avonduren lekker in de tuin te kunnen zitten. Tegenwoordig is er prachtige Oosterse tuinverlichting te koop, met ingebouwd zonne-ledpanelen. Deze lampen laden zich gedurende de dag op via zonlicht en kunnen dan als het schemerig wordt aangezet worden. Een voordelige én stijlvolle manier om de tuin te verlichten!

Gebruiken stenen en Oosterse ornamenten

Een tuin in Oosterse stijl kan niet zonder gebruikt te maken van stenen. Heb je een vijver, maak dan een stenen pad door het vijvertje heen. Natuurlijk zwemmen er in jouw tuinvijver een aantal Koi-vissen. Gebruik ook enkele bogen in de tuin met Oosterse ornamentiek erin. Verder kun je her en der in de tuin sierstenen plaatsen voor een extra vleugje Oosters dynamiek.

Veel groen, water en planten

Een tuin is pas echt in Oosterse sferen, als er naast stenen en veel groen, maar ook Oosterse planten en bloemen in te vinden zijn. De bodem kun je prima bedekken met fraaie bodembedekkers in Oosterse stijl, namelijk Sagina subulata en Leptinella squalida. Deze plantensoorten zorgen voor een volledige bedekking van de bodem en maken de tuin tot één geheel. Bamboe en riet mogen natuurlijk evenmin ontbreken. Deze spelen een belangrijke rol in de Chinese en Japanse cultuur en horen hoe dan ook thuis in een Oosters ingerichte tuin! Kies bijvoorbeeld voor de bamboesoort Phyllostachys nigra, de zwarte bamboe. Ook kun je vedergras gebruiken ter opvulling van bepaalde delen van de tuin!

You may also like

Comments are closed here.