Duurzaam koken in stijl: Hoe je jouw keuken milieuvriendelijk inricht


Vandaag de dag is duurzaamheid in huis belangrijker dan ooit. Misschien ben je ook meer en meer aan het overwegen om je keuken een upgrade te geven en op een milieuvriendelijke manier te kunnen gaan koken. Gelukkig hoeft dit helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als je de nodige keuken inspiratie bij KeukenConcurrent op gaat doen. Want met slechts een paar kleine investeringen kun je al een wereld van verschil maken. We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet in dit blog.

Investeer in slimme apparatuur waar je aardig wat energie mee kunt besparen

Het investeren in slimme apparatuur is een erg logische stap op het moment dat je wilt investeren in duurzaam koken. Kies bijvoorbeeld voor het koken op inductie, zodat je aardig in de kosten voor gas kunt besparen. Je brengt snel water aan de kook met een kokend water kraan. En de nieuwste vaatwasser zijn voorzien van verschillende slimme programma’s, zodat er veel efficiënter om kan worden gegaan met het water. Al met al is het dus een goed idee om je daar wat verder in te gaan verdiepen.

Neem afscheid van gas en stap over op koken op inductie

Kies je ervoor om binnenkort een keuken te gaan renoveren of te gaan verbouwen? En kook je op dit moment nog op gas? Dan is het de hoogste tijd om daar afscheid van te nemen. Zorg er in dat geval voor dat je meterkast over voldoende groepen beschikt, zodat je vanaf nu kunt gaan koken op inductie. Je kunt daardoor flink besparen op de gasrekening en je draagt natuurlijk ook een duurzaam steentje bij aan de planeet.

Breng altijd helder voor jezelf in kaart wat voor apparatuur je écht nodig hebt in de keuken

Het ontwerpen van een nieuwe keuken is natuurlijk enorm leuk om te doen, maar je komt er in de loop van tijd waarschijnlijk snel achter dat daar enorm veel aanbod in is. Bepaal, voordat je een nieuwe keuken uit gaat zoeken, altijd even wat voor soort apparatuur je nu echt nodig hebt. Door daar slimme keuzes in te maken, kun je zowel geld als veel ruimte in de keuken besparen. En deze ruimte komt maar al te goed van pas, bijvoorbeeld voor extra keukenkastjes of voor een mooie buffetkast.

You may also like

Comments are closed here.