sfeertips

Drie sfeertips voor jouw woning die altijd werken


Is het vaak koud in huis, dan kun je beter isoleren. Heb je te weinig ruimte, dan kun je een aanbouw realiseren. En wil je verduurzamen, dan kun je zonnepanelen op het dak plaatsen. Allemaal logische oplossingen voor concrete problemen met je woning. Maar wat doe je als je huis ongezellig is? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Het sfeervol maken van je woning is namelijk geen exacte wetenschap helaas. 

Maar niet getreurd, er zijn wel degelijk dingen die je kunt doen die je interieur gegarandeerd meer sfeer geven. Als het goed is werken onze tips in elke woning en in elke situatie. Lees snel verder en kom erachter hoe jouw huis weer een thuis kan worden.

Een afvoerloze haard in elke ruimte

Vuur staat al eeuwen symbool voor gezelligheid en saamhorigheid. De warmte en het licht van vlammen doen altijd iets met een mens. Het geeft rust en lijkt soms zelfs een beetje te hypnotiseren. Een haardvuur is dus de ideale manier om sfeer te creëren. Nu denk je misschien: leuk, maar ik heb niet de ruimte of het geld om een volledige openhaard aan te leggen. Logisch dat je dat denkt, maar geen zorgen. Er zijn tegenwoordig haarden op de markt in allerlei soorten en maten. Haardcenter.nl is een winkel gespecialiseerd in afvoerloze haarden. Hier vind je dus enkel haarden die eenvoudig te plaatsen zijn, ook in kleine ruimten. Het betreft hier dus geen houtkachels, maar elektrische nephaarden of haarden die branden op bio-ethanol. Echt een aanwinst voor je interieur!

Zorg voor meer licht

Een licht huis is een fris huis. Licht zorgt gevoelsmatig voor warmte en is daardoor een belangrijke factor om een woning gezellig in te richten. Er zijn twee manieren om dit te doen. Allereerst zijn grote raampartijen een goede optie om meer licht te in je huis te laten schijnen. Dit geeft tegelijkertijd een luxe gevoel. Daarnaast kun je natuurlijk verlichting plaatsen. Hierbij is het wel belangrijk om de juiste lampen te kiezen. Een spierwitte tl-balk zorgt niet bepaald voor gezelligheid. Kies liever voor dim-bare verlichting met een warme kleur, zoals spotjes. 

Zachte materialen maken het verschil

Misschien iets minder concreet dan de twee andere tips, maar zeker niet minder effectief, is de tip om gebruik te maken van zachte materialen. Zachte materialen voelen niet alleen prettig aan, maar zorgen ook voor een aangenamere akoestiek. Denk bijvoorbeeld aan een prettig vloerkleed en leuke kussens, of mooie gordijnen en gestoffeerde meubels. Dit tezamen kan je kille ruimte omtoveren naar een sfeervolle bedoeling. Probeer maar eens! 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn alle drie de tips eenvoudig toe te passen en hoeven ze niet te veel geld te kosten. We adviseren dan ook om er vooral mee te experimenteren om te zien wat het met jouw woning doet. Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in dat je woning zo weer een echt thuis kan worden. Succes!

You may also like

Comments are closed here.