douchetrends

Douche trends


Ga je de badkamer aanpakken? Goed nieuws! Eén van de belangrijkste onderdelen is de douche. Of je nu gaat voor een badkamer met inloopdouche of een douchecabine. Je moet jezelf gaan verdiepen in de indeling van de badkamer, de ruimte die je hebt en welk budget je hebt. Je wilt natuurlijk graag een badkamer die voldoet aan de nieuwste trends. Bij deze de nieuwste douche trends die we dit jaar hebben gezien en blijven zien.

Douchecabine of inloopdouche

Dé grote vraag is natuurlijk of je gaat voor een douchecabine of een inloopdouche. Inloopdouches zijn over het algemeen moderner en hebben een strakke uitstraling. Het is makkelijker om een inloopdouche schoon te houden dan een douchecabine. Nog een voordeel is dat een inloopdouche geen opstapje heeft. Voor ouderen en kinderen is het dan ook en stuk veiliger. Dit zijn enkele redenen waarom een inloopdouche zo populair is.

Heeft een inloopdouche dan geen nadelen? Jawel. De warmte kan wegstromen tijdens het douchen. De vloer van de badkamer wordt sneller nat wat weer veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Een oplossing hiervoor is het installeren van een douchewand met deur. Zo heb je de keuze om de douche af te sluiten.

Zwarte elementen

De trend van zwarte elementen is vorig jaar ontstaan maar het wordt steeds populairder. Deze elementen zien we terug in de glazen douchewanden met een zwart frame. Het is eenvoudig om dit te kunnen combineren met andere elementen in de badkamer. Je ziet het namelijk terug in badkamermeubels, badkamerkasten en tegels.

Badkamer met douche in de slaapkamer

Wat we steeds vaker zien is een combinatie van de badkamer en slaapkamer. Dit wordt ook wel een badkamer ensuite genoemd. Ondanks dat de populariteit toeneemt blijft het een klein deel van de mensen die hiervoor kiezen.

Hiervoor heb je een grote ruimte nodig. Wat we veel zien is een wand achter het bed met een ruimte erachter. Hier wordt dan een inloopdouche in verwerkt. Of plaats een vrijstaand bad in de hoek van de slaapkamer. Dit zorgt voor een zeer luxe uitstraling wat we enkel tegenkomen in hotels.

Meer luxe in de douche

Om het gevoel van een hotel nog meer de badkamer in te krijgen maken we de douche luxer. Een mooie regendouche of een infrarood paneel mag niet ontbreken in de douche. Ook deze zijn te verkrijgen in diverse kleuren waaronder zwart. Ik gaf al eerder aan dat het combineren van elementen eenvoudiger is dan je denkt.

You may also like

Comments are closed here.