laatste trends op het gebied van interieur

Dit zijn de laatste trends op het gebied van interieur


De trends op het gebied van meubels kunnen soms behoorlijk snel veranderen. De ene trend blijft lang in stand, terwijl de andere na één seizoen alweer voorbij is. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van meubels te herkennen. In dit artikel kun je verder lezen om alles te ontdekken over de meubeltrends van 2021. Daarnaast kun je natuurlijk zelf een leuk dagje uit koppelen aan een bezoek aan een van de grootste woonboulevards van Nederland zoals Villa Arena.  

Mensen gaan op zoek naar speciale producten

Het lijkt erop dat jarenlange click-to-buy gelijkheid heeft geleid tot een beetje vermoeidheid. Steeds meer mensen willen handgemaakte artikelen hebben in plaats van homogene meubels die veel mensen hebben. Het moet uniek en speciaal zijn en mensen willen kwaliteit.  Steeds meer ontwerpers en huiseigenaren kiezen voor het zachte, romantische gevoel van ronde meubels. Van banken tot fauteuils en eetkamerstoelen. 2020 is het jaar van de zachte rondingen, terwijl er wordt afgestapt van meer gestructureerde, rechtlijnige stijlen.

Mix and match mag weer

De grootste trend van de afgelopen jaren zet zich ook nog door: het combineren van verschillende stijlen en materialen. Hout, metaal, rib en leer, alles kan en mag door elkaar gebruikt worden. Op deze manier kun je je woonkamer helemaal inrichten zoals jij wil en je unieke smaak doorvoeren. Wat we ook zien is dat men hierdoor bijvoorbeeld een wat ouder erfstuk kan mixen met moderne stoelen. Zo lang de kleuren en vormen passen, is dit dan ook geen enkel probleem.

Intimiteit en warmte

Anders dan in voorgaande jaren, waarin open, strakke ruimtes de trend waren, zien we in 2020 ontwerpen die echt heel anders zijn. Waar we de afgelopen jaren veel Scandinavische interieurs zagen, of industriële, is het nu juist de bedoeling om intimiteit en warmte aan elke ruimte toe te voegen. Op die manier wordt zo’n ruimte veel uitnodigender om in te vertoeven en om gasten in te ontvangen, als dat straks weer kan natuurlijk.

Duurzaamheid in het interieur

Duurzaamheid is een steeds vaker gebruikt begrip, ook in het woondesign. Dit zie je terug in de interieurtrends die er momenteel zijn zoals de ‘vintage look’ en het industriële design. Heb je nog een oud schilderij van je oma op zolder? Dan is het helemaal hip om hier je eigen draai aan te geven in de woonkamer. Het liefste wel op een trendy manier en met een mooi geschilderde muur die matcht met de kleuren uit dat schilderij.

Strakke designs

De meubels van tegenwoordig hebben vaak strakke vormen. Waar dit soort vormen vroeger vaak  vereenzelvigd werden met ongezelligheid, zien we dat er tegenwoordig naar hartenlust gemixt wordt in het interieur, waardoor dit soort vormen naast meer klassieke meubels komen en op die manier toch zorgen voor een gezellige, huiselijke sfeer. Je zou kunnen zeggen dat strakke designs tegenwoordig meer geaccepteerd zijn en worden ze zelfs gebruikt in klassieke interieurs. Ook worden er heel wat oude kasten opgeschuurd en zie je heel veel hergebruik terug in het huidige interieur. Het zorgt voor persoonlijkheid en karakter in het interieur zoals niemand die kent omdat het dierbare bezittingen bevat van de familie. Duurzamer en persoonlijker dan dat kan je het niet krijgen.

Grijs is erg populair

De kleur grijs is nog steeds een trend omdat het een neutrale kleur is, die prima kan worden gecombineerd met levendige kleuren. Het kan worden aangebracht op binnenmuren en het kan worden gebruikt voor de decoratie van meubels. Je ziet het ook terug in tapijten en textiel.

You may also like

Comments are closed here.