zonweringtrends

Dit zijn de allernieuwste zonweringtrends voor 2019!


De meesten van ons hebben nog steeds een traditioneel zonnescherm voor hun raam. Maar wist je dat er tegenwoordig allerlei nieuwe mogelijkheden zijn qua zonwering? Met een zonnescherm wordt je huis namelijk flink donker. Zo heb je geen zon in huis, maar ook geen daglicht. Niet helemaal ideaal dus. De nieuwste zonwering beschermt je huis wel tegen de zon, maar laat ook het licht door. Zo hoef je niet hele dagen in het donker te zitten. We geven je even een overzicht van de allerlaatste trends op het vlak van zonwering. Daarmee kom je de zomer lekker koel door.

In de wand ingebouwd

Globaal genomen heb je bij zonwering twee keuzes: in huis of buitenshuis. De zonwering buitenshuis heeft als voordeel dat deze vaak effectiever is. Deze houdt de zon namelijk echt buiten. Maar goed, het belemmert je zicht en houdt het daglicht ook buitenshuis. Tegenwoordig zien we daarom steeds vaker zonwering die in de wand is ingebouwd. Bijvoorbeeld in schuifpuien of aan de zijkant of bovenkant van je raam. Met een druk op de knop komt deze tevoorschijn. Hij is deels open waardoor ook het daglicht voldoende naar binnen blijft stromen. Bovendien kun je ook kiezen voor stalen zonwering waardoor je huis ook direct beveiligd is. Zo zijn je deuren of ramen namelijk niet open te breken en kun je met een gerust hart op vakantie gaan.

Zonneschermen

Ook in de zonneschermen zelf zien we nieuwe technologieën. Nieuw zijn de lichte zonneschermen van vuilwerend materiaal. Zo blijft het lekker licht in je huis. Deze is bijvoorbeeld ook ideaal als serre zonwering. Verder zien we ook zonneschermen verschijnen met transparante banen die meer licht doorlaten. En natuurlijk zijn alle systemen voorzien van een elektrisch systeem dat je met één druk op de knop bedient.

Dun-duo rolgordijnen

Dun-duo rolgordijnen bestaan zowel uit transparante als uit dichte banen. Ze zijn zeer populair in deze tijd omdat ze zowel sfeervol als functioneel zijn. We zien deze dun-duo rolgordijnen vaak in combinatie met gewone gordijnen. De dun-duo gordijnen worden gebruikt voor privacy en als zonwering en de gewone gordijnen voor extra sfeer en warmte ’s-avonds. Dit is een andere grote trend: het combineren van verschillende soorten raambekleding met verschillende doelen.

Shutters

Ook een grote raamdecoratie trend zijn de shutters. Ze lijken op de Franse luiken, maar zijn brede stoere jaloezieën. Daardoor zijn ze eenvoudig schoon te maken. Ze zorgen voor heel veel sfeer en een mediterraans tintje. Je kunt ze in allerlei materialen en kleuren kopen. Zo lijkt het net of je op vakantie bent in je eigen huis. Het natuurlijke licht wordt er perfect door verdeeld. Ze passen ook mooi in een industrieel interieur. Daar zien we veel zwarte en antracietgrijze shutters.

Franse luiken & jaloezieën

In vervolg op de shutters zien we ook de Franse luiken tegenwoordig weer steeds vaker. En ook de traditionele jaloezieën maken een come back. Deze staan bijvoorbeeld heel fraai in je badkamer of keuken. Daarmee kun je zelf de gewenste hoeveelheid licht en privacy bepalen. Ook zijn ze heel praktisch om de zon buiten te houden. Met een draaisysteem stel je heel snel een eenvoudig in zoals jij dit wilt. Ze voegen heel veel sfeer toe aan elke ruimte en zijn tegenwoordig ook veel makkelijker schoon te houden.

You may also like

Comments are closed here.