terras uitstraling

Dingen die je kunt doen om je terras een leukere uitstraling te geven


Een fijne tuin is op dit moment een van de meest gewilde attributen voor woningen. Er zijn talloze soorten en maten tuinen en er is een manier om het meeste uit een terras te halen, in elke tuin. Of het nu gaat om het strategisch plaatsen van een brede plantenbak of het gebruik van de juiste tegel voor jou, het juiste ontwerp zorgt voor een heerlijke en gezellige buitenruimte, tijdens de zomermaanden en daarna. 

Zelfs in de winter kan het juiste tuinontwerp van onschatbare waarde zijn, met een terras dat een weerbestendige ruimte biedt om rond een vuurplaats te zitten met vrienden of je gezin. Vergeleken met tuinen met gazon, vergt een terras weinig onderhoud. Van gepolijst beton tot tegels of een houten vlonder, er is keuze voor elke stijl.

Ga voor een pergola

Maak van je terras een buitenkamer door er een tuin pergola op te zetten. Zelfs de meest eenvoudige ontwerpen kunnen ongelooflijk effectief zijn met een likje verf en een slimme styling. Plaats je tuinmeubels en accessoires onder de pergola zodat alles netjes eruit ziet. Je kunt ook klimplanten en slingerlichten over de bovenkant draperen. En voila: je terras is nu een miniatuur buitenwoonkamer!

Zitplaatsen creëren

Patio’s hebben vaak weinig ruimte, maar dat betekent niet dat je ze niet ten volle kunt benutten. Denk na over wat je nodig hebt van je ruimte. Elk terras heeft bijvoorbeeld een vorm van zitgelegenheid nodig. Bespaar ruimte door banken aan de zijkanten van verhoogde plantenbedden in te bouwen. Je bespaart kostbare ruimte en hebt op deze manier voldoende zitplaatsen.

Creëer een buitenkeuken

Buitenkeukens zijn op dit moment populairder dan ooit en ze passen perfect bij goede terrasideeën. Er zijn ideeën voor buitenkeukens voor elk formaat terras, van een echt chef-koks paradijs tot een pizza-oven of een barbecue. Een overweging die je hierbij natuurlijk moet maken, is dat sommige vloermaterialen beter geschikt zijn voor deze taak dan andere, dus informeer goed wat mogelijk is!

Creëer zones met beplanting

Het kan verleidelijk zijn om een ​​hele kleine tuin te plaveien tot een groot terras om moeite en onderhoud te besparen. Je kunt echter slim zijn met planten om de ruimte nog beter tot zijn recht te laten komen. Ontwerp bijvoorbeeld een gebied met twee grote patio’s aan beide uiteinden en een pad dat ze met elkaar verbindt. Voeg in de ruimte, of ruimtes ertussen, weelderige beplanting toe om de natuur plek te geven en de ruimte interessanter te maken. Bovendien heb je nu twee zones gecreëerd, wat ideaal is voor een druk gezin of voor een feestje.

Creëer samenhang 

Het kan soms een beetje abrupt aanvoelen in een ontwerp als het terras plotseling eindigt en het gazon begint. Laat deze overgang natuurlijker aanvoelen door overtollig bestratingsmateriaal te gebruiken en deze bijvoorbeeld als pad terug te laten komen in het gazon. Beide gebieden voelen verbonden aan en er zullen geen harde scheidingen zijn tussen terras en gazon.

Voeg een mooie rand toe

Als je op zoek bent naar tuinideeën die impact geven aan een terras, upgrade dan je borders. Zelfs kleine gazons kunnen baat hebben bij het gebruiken van een deel van hun ruimte om er borders van te maken. Deze zullen behoorlijk interessant zijn en netjes het gazon en terras scheiden. Maak slim gebruik van deze extra plantruimte, verander het in een toevluchtsoord voor dieren en insecten door te kiezen voor een border met vaste planten, of creëer een mini-moestuin zodat zoet geurende kruiden direct beschikbaar zijn!

You may also like

Comments are closed here.